BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.479,51
HABER /  EKONOMİ

Kırkağaç kavunu Malezya yolcusu

Manisa'da bir işadamı, Kırkağaç kavununu Malezya'ya satmayı başardı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nin dünyaca ünlü kavunu, Avrupa'nın ardından Güneydoğu Asya'ya da ihraç edilmeye başlandı.

Kıyı Ege Zeytinyağları Zeytin ve Sebze Komisyonculuğu şirketinin sahibi, işadamı İsmail Şahin, İsveç'ten sonra Malezya'ya da Kırkağaç kavunu ihraç ettiklerini söyledi. Yükledikleri 15 ton kavunu gemiyle İzmir'den Malezya'daki, bir şirkete gönderdiklerini belirten Şahin, "Dalından kesildiği gibi özel kasalara doldurduğumuz kavunların düzgün bir şekilde, önlemini alarak yüklenmesini sağlayıp, ihracatını yapıyoruz. Bu girişimimizle diğer çiftçilere de örnek olarak Kırkağaç kavununu bütün dünyaya tanıtmayı amaçladık. Kırkağaç kavununun dayanıklılığı tartışılmaz. İki ay dayanma ömrü var. Yaklaşık bir ayda, ihraç ettiğimiz kavunlar Malezya'ya ulaşacak. 20 gün transit süresi var. Bir hafta içinde de tüketimi olacak" dedi.

İç piyasada fiyatın düşmesi nedeniyle Kırkağaç kavununun üretimini düştüğünü belirten Şahin, "Bu nedenle çiftçiler, başka ürünlere yöneldi. İhracatla kavun yetiştiriciliği tekrar canlandırılabilir" diye konuştu.

Kırkağaç kavununun tadı ve kokusuyla diğer yetiştirilenlerden farklı olduğuna da dikkati çeken Şahin, "Bu farklılık yetiştiriliş şeklinden olduğu kadar toprağından da kaynaklanıyor. Depolandığında mart sonuna kadar muhafaza edilebiliyor" dedi.