BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.387,29
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ ormanına gece yol baskını

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, dün gece polislerin desteğinde iş makinalarıyla ODTÜ ormanına girerek yol çalışmasına başladı. Olaya tepki gösteren göstericilere polisin müdahalede bulunduğu belirtiliyor.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, dün gece polislerin desteğinde yol projesi için ODTÜ 100. Yıl-Çiğdem bölgesine girdi.

Belediye ekipleri, ODTÜ'den geçirilecek otoyol çalışmaları için TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri ile birlikte ağaç kesme makinaları, iş makinaları ve dozerlerle ODTÜ arazisine girdi.

Ekipler gece saatlerinde ODTÜ'de yol çalışmasına başlarken, polis, bölgede toplanan protestocu gruba gazlı müdahalede bulundu.

Ekiplerin, ODTÜ Mezunlar Derneği'ne ait Vişnelik Sosyal Tesisleri'ne de girdiği, tesis çitlerinin belediye ekiplerince yıkıldığı bildirildi.

Radikal gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre dernek yöneticileri ayrıca, bölgedeki meyve ağaçları nedeniyle "Vişnelik" diye bilinen bölgede yüzlerce ağacın kesildiğini bildirdi.

Habere göre dernek olayla ilgili olarak Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmak istedi, ancak hem Savcılık hem de 10 Nisan Polis Karakolu dilekçeyi kabul etmedi.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ODTÜ'den geçecek yol projesine gece yarısı başlaması hakkında "Bu tamamen yasadışı bir tasarruftur. ODTÜ arazisine izinsiz olarak girildi" dedi.

Acar, konuyla ilgili yasal başvuruda bulunacaklarını belirtti.

Ahmet Acar, "Gecenin karanlığında yapılan bir çalışmada hangi ağacın nakil edilip edilemeyeceğini belirlemek mümkün değildir. Nakledilebileceği tespit edilen 600'ü aşkın ağaç, bu kadar kısa sürede taşınamaz." diye konuştu.