BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Aliyev yemin etti

Azerbaycan’da, üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilen İlham Aliyev için mecliste yemin töreni düzenlendi. <br/>Törende kabine üyeleri, milletvekil...

Abone ol

Azerbaycan’da, üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilen İlham Aliyev için mecliste yemin töreni düzenlendi.
Törende kabine üyeleri, milletvekileri, devlet ve hükümet yetkilileri ve yabancı ülkelerin büyükelçi ve misyon şefleri hazır bulundu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Ferhat Abdullayev, Azerbaycan Merkezi Seçim Komitesi tarafından açıklanan seçim sonuçlarının, Anayasa Mahkemesi tarafından 19 Ekim 2013 tarihli kararı ile ve İlham Aliyev’in bugünden itibaren resmen Cumhurbaşkanı olduğunu ilan etti.
Daha sonra Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen İlham Aliyev’i Anayasa Mahkemesi hakimlerinin katılımı ile yenin töreni başladı. İlham Aliyev elini Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası’nın üzerine koyarak,”Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının yetkilerini kullanırken Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası’nı takip edeceğime, devletin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü koruyacağıma, halka onurla hizmet edeceğime yemin ederim” şeklinde ant içti.
Azerbaycan Devlet Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı kerime el basarak, ”Elimi Kur’an şerife basarak yemin ederim. Azerbaycan halkının milli manevi değerlerine ve geleneklerine sadık kalacağım, onları daima yüce tutacağım” ifadelerini kullandı. Aliyev, daha sonra Azerbaycan bayrağını öptü.
(İHA)