BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ eylemlerine Hüseyin Aygün'den destek var

ODTÜ ve 100. Yıl Mahallesi sakinlerinin ODTÜ'den geçecek yola karşı direnişlerini sürdürdükleri alana bu sabah polis müdahale etti. Eylemlere destek veren CHP milletvekili Hüseyin Aygün, "Mesele çevre, ağaç değil, yönetim şekli" diyor.

Abone ol

ODTÜ ve 100. Yıl Mahallesi sakinlerinin ODTÜ'den geçecek yola karşı direnişlerini sürdürdükleri alana polisin sabah saatlerinde müdahalesinden sonra eylemler devam ediyor.

ODTÜ öğrencileri ve 100. Yıl İnsiyatifi üyelerinin eylemine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de destek veriyor.

ODTÜ’ye giden Hüseyin Aygün, yıkım için bölgeye gelen dozerin önünde durdu ve ağaçları korumak için eylemcilere katıldı.

Yıkılmasına engel olmak amacıyla bir ağaca sarıldığını belirten Hüseyin Aygün, BBC Türkçe’nin telefonla sorularını yanıtladı. Aygün, “Şu an ağaca sarılı halde konuşuyorum. Armut ağacı bu, hatta yemişlerini de yedim. Tam başımızda da dozer var” dedi.

“Daha ne kadar ağaca sarılı kalacağı” sorusuna Aygün, “Anlaşmaya varılana kadar beklemek lazım. Bırakmayız. Mesele çevre, ağaç değil. Yönetim anlayışına karşı halkın haklarını savunuyoruz. Burası sit alan. Sabahtan beri ağaçları kestiler. Gece de burada kalmayı düşünüyoruz geri adım atmayacağız” cevabını verdi.

Sabah saatlerinde yol çalışması yapacak iş makinaları polis, TOMA ve akrepler eşliğinde bölgeye gelerek yıkım çalışmalarına başladı.

Kol kola girerek zincir oluşturan öğrencilere polis müdahale ederek 6'sı öğrenci 14 kişiyi gözaltına aldı.

ODTÜ arazisiyle 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerini etkileyecek ve yaklaşık 2 bini aşkın ağacın kesilmesine neden olacak yol çalışmasına karşı öğrenciler ve bölge sakinleri nöbet tutuyordu.

Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasında yapılan bağlantı yolunun ODTÜ Ormanı'ndan geçirilmesi kararına üniversite öğrencileri ve bölge halkı tepki göstermişti.

Ağaçların kesilmesini önlemek üzere ODTÜ A4 girişine yakın bir noktada yaklaşık iki haftadır nöbet tutuluyordu.

Radikal gazetesinin haberine göre, ODTÜ’lüler ve 100. Yıl İnsiyatifi üyeleriyle polis arasında arbede çıktı ve insan zinciri oluşturmaya çalışan üniversiteliler ve mahalle sakinlerine polis müdahale etti.

Eylemin düzenlendiği alana girişlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından tutulduğu belirtiliyor.