BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,83
ALTIN 2.415,06
HABER /  EKONOMİ

Türk yoğurt kralını küf yaktı

ABD'nin ünlü markalarını içine giren Chobani'nin Türk sahibi şok yaşadı. Chobani yoğurtları küflü çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Türk işadamı Hamdi Ulukaya’nın şirketi Chobani küf skandalıyla karşı karşıya. Chobani şirketi günlük ürünlerinde küf çıkmasının ardından bazı ürünlerini geri toplatma kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamada ürünlerin sadece yüzde 5’lik kısmında küf çıktığını, yoğurt kaplarında herhangi bir zehre rastlanmadığını açıkladı.

ÖZÜR DİLEDİ

Chobani şirketinin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya şirketin internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, müşterilerinden özür diledi. Ulukaya ürünleri satın alanların www.chobani.com/care üzerinden paralarını geri alabileceklerini, ya da ürün değişimi yapabileceklerini de ifade etti.

ŞİRKET ÜRÜNLERİ TOPLATIYOR

Chobani şirketinin sözcüsü, müşterilerinin bazılarından ürünlerinden kaynaklanan hastalık şikayetleri geldiği, bunun üzerine insan sağlığından daha önemli bir şeyin olmadığına karar verip, ürünleri toplatma kararı aldıklarını söyledi. Ulukaya ise küflü ürünlerden kaç kişinin zarar gördüğüne yönelik detaylı bilgi vermedi. AP’ye konuşan Ulukaya, “Şirketteki herkes çok çalışıp, bu sorunun üstesinden gelmek için uğraştı” dedi.