BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,18
HABER /  DÜNYA

ODTÜ’deki tacize tepki

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik tacizle ilgili, “Herkesin demokrasiye nasıl sahip çıktı...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik tacizle ilgili, “Herkesin demokrasiye nasıl sahip çıktığının, bu unsurların ne yapmak istediklerinin görülmesi açısından ibretlik bir tablo” dedi.
Çelik, hafta başında istifa eden Türk-İş eski Başkanı Mustafa Kumlu ve Türk-İş Yönetim Kurulu’nu makamında kabul etti. Bakan Çelik, Kumlu ile bir çok konuyu yoğun şekilde tartıştıklarını belirterek, anlaştıkları, anlaşamadıkları konuların olduğunu ifade etti. Kumlu’nun diyalogdan yana tavır sergilediğini aktaran Çelik, sorun çözmeye yönelik irade koyduğunu ifade etti. Çelik, 4x4 cipleri olan vatandaşlara bilgilendirme yapıldığı yönündeki iddialarla ile ilgili soruya, “Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmedi” ifadelerini kullandı.
Terör örgütü açıklamaları ile ilgili olarak Çelik, “Bunlar doğru olmadığı şeklinde açıklamalar oluyor. Dolayısıyla ne açıklama yapıldığı, ne amaca dönük yapıldığı konusunda, açıklamadan hareketle bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Bayık’ın açıklamalarına yönelik Demirtaş’ın açıklamaları var. Kendi bünyelerinde bir açıklama. Sayın Demirtaş yanlış anlaşıldığını söylüyor” şeklinde konuştu.
Şanlıurfa sınır kapısının açık olduğu ve PKK’lıların buradan girdiği yönündeki haberlere ilişkin olarak Çelik, “Alınması gereken yeni önlemler karşımıza çıkıyor. Valilikle, İçişleri Bakanlığı ve Gümrük Bakanlığı yeni inşa projelerinin gündeme gelmesi sağlandı. Zaafiyetler varsa, Bakanlıklar arasında çözülür. Yaşanan sorunların gündeme getirilmesi, talebi veya birilerinin talebi üzerine bir talep olarak değerlendirmek maksadı açan bir manşet olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.
ODTÜ’deki tacize ilişkin olarak Çelik, “Maalesef özgürlüğü içine sindiremeyenler, demokrasiyi içine sindiremeyenler, tepeden inmeci anlayışlar, ben merkezli yaklaşımlar halen bazı mahfiller tarafından devam ettirilme çalışılıyor. Ne maksatla bunları yapıyorlar, tek bir şey söyleyebiliriz. Bir mukabelede bulunulsun, bir çatışma ortamı çıksın gibi talep zorlaması vardı. Herkesin demokrasiye nasıl sahip çıktığının, bu unsurların ne yapmak istediklerinin görülmesi açısından ibretlik bir tablo” ifadesini kullandı.
Çelik, Suriyeliler’in Türkiye’de iş yaşamına dahil olması konusunda, “Türkiye komşularında meydana gelen tüm olumsuzlukları vatandaş boyutuyla sahiplenmiştir. İçişleri Bakanlığı nezdinde oturma izni işlemleri var. O işlemler tamamlanınca, bizim açımızdan çalışmaları ile ilgili bizde müsaade etmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)