BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  POLİTİKA

Öcalandan DTPye tehdit!

Bir internet sitesi, Öcalan'ın DTP yöneticilerine tehdit ve talimatlar yağdırdığını iddia etti.

Abone ol

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın, İmralı Cezaevi'nde avukatlarıyla yaptığı görüşmeleri yayınlayan bir internet sitesi, Öcalan'ın DTP yöneticilerine tehdit ve talimatlar yağdırdığını iddia etti.

Teröristbaşının 12 Mart tarihinde avukatlarıyla yaptığı son görüşmenin notlarını yayınlayan internet sitesi, Öcalan'ın DTP Merkez yürütme kurulu üyesi Selim Sadak ve DTP Koordinasyon Kurulu üyesi Hatip Dicle'nin adınının kullanılarak yaptığı konuşmada, DTP'ye hakaret edeceğini ve onları işbirlikçi ilan edeceğini söylediğini duyurdu.

'DTP'Yİ İŞBİRLİKÇİ İLAN EDECEĞİM'

İnternet sitesinde yayınlanan notlarda DTP üyelerine tehditler yağdıran teröristbaşı Öcalan, daha önce kendilerine bir siyaset akademisi kurulması konusunda öneride bulunduğu belirterek, "Bunu daha önce defalarca söyledim. DTP bunu neden bugüne kadar yapmadı? Diğer partilerin siyaset okulları var. Neden DTP’nin yok? Selim Sadak, Hatip (Dicle) onlar ne yapıyor? İkide bir benim ismimi anıp ceza alacaklarına bu işle ilgilensinler. Bu onlara son önerimdir. Eğer bunu yapmazlarsa, onlara hakaret edeceğim, DTP’yi işbirlikçi ilan edeceğim. Haftaya geldiğinizde bu işle kim ilgileniyor, bu işin sorumlusu kim, nasıl kuracaklar, ne zaman kuracaklar, bunları önümde istiyorum. Eğer öneri istiyorlarsa bunu öneriyorum. Bunu yapmazlarsa bir daha onlara öneri yapmayacağım. Kadınlara selam ve sevgilerimi iletin"dedi.