BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.386,41
HABER /  DÜNYA

Bombacı bir Türk iddiası!

Almanya'nın önde gelen siyasi yayın organları Afganistan'daki son saldırıların ardında bir Türk'ün olduğunu yazdı

Abone ol

Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden "Der Spiegel" ve "Focus" ile "Bild" gazetesi, Afganistan'ın doğusundaki Host eyaletinde mart başında bir Amerikan üssüne intihar saldırısında bulunan kişinin Cüneyt C. (28) adlı Türk olduğunun tahmin edildiğini yazdı.

Gazete ve dergilerin haberlerine göre, radikal dinci "İslam Cihad Birliği" adlı örgüt, internet sayfasına koyduğu bir haberde, daha önce Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Ansbach kentinde yaşadığı belirtilen Cüneyt C'nin, "3 Martta söz konusu Amerikan üssüne intihar saldırısında bulunduğunu" belirtti.

Focus dergisi, Cüneyt C'nin, geçen yılın sonbaharında Almanya'nın Sauerland bölgesinde ortaya çıkartılan terör hücresiyle yakın ilişkisi bulunduğunu; Bild gazetesi de bu kişinin Almanya'nın Ulm kentindeki radikal dinci çevrelerle de ilişkisi olduğunu yazdı.

SALDIRIYA KARIŞIP KARIŞMADIĞI BİLİNMİYOR

Bavyera eyaleti İçişleri Bakanlığı, Cüneyt C'nin bir saldırıya karıştığı yolunda bilgiye sahip olunmadığını, ancak böyle bir kişinin kayıtlarının bulunduğunu, Freising kentinde doğan Cüneyt C'nin ailesiyle birlikte Ansbach kentinde yaşadığını ve bu süre içinde radikal dinci çevrelerle ilişkiye girdiğini bildirdi. Cüneyt C'nin, 2007 yılının ilkbaharında iş yerinden ayrıldığı ve Türkiye'ye gittiği kaydedildi.

Almanya Federal Suç Dairesinin (BKA) bir sözcüsü ise Alman Haber Ajansına (DPA), Host eyaletindeki intihar saldırısını düzenleyen kişinin kimliğinin henüz kesin olarak belirlenmediğini, bu nedenle henüz açıklama yapamayacağını söyledi.

Amerikan askeri yetkilileri, saldırıda ISAF Barış Gücünden 2 askerin öldüğünü, 4 askerin de yaralandığını açıklarken, Host Emniyet Müdürü, saldırıda 2 Afganlı işçinin öldüğünü, 2 polisin yaralandığını bildirmişti.