BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.404,86
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan beni de görün mesajı

Osman Öcalan, Başbakan Erdoğan ile Mesut Barzani'nin Diyarbakır buluşmasını değerlendirdi.

Abone ol

PKK'nın eski yöneticilerinden ve Abdullah Öcalan'ın Kuzey Irak'ta yaşayan kardeşi Osman Öcalan, "Ben de sayın Mesut Barzani ile Diyarbakır'a gitmek isterdim. Çözüm ve barış sürecinde üstüme düşen rolümü oynamak istiyorum" dedi.

ÖCALAN'IN ZİYARETTEN HABERİ VARDI İDDİASI

Kuzey Irak'ta yayınlanan 'Awene' adlı gazeteye açıklamalarda bulunan Osman Öcalan, Başbakan Erdoğan ve Mesut Barzani'nin Diyarbakır buluşmasını değerlendirdi. Öcalan, Barzani'nin Diyarbakır ziyaretinden Abdullah Öcalan'ın haberi olduğunu, sağlanan ittifakla bu ziyaretin gerçekleştiğini ileri sürerek, "Eğer Öcalan geziye karşı olsa, PKK bu geziye karşı çıkıp protesto ederdi. PYD bu ziyareti istemiyordu ama karşı çıkamadı" dedi.

"BEN DE OLMALIYDIM"

Osman Öcalan, Mesut Barzani'nin Diyarbakır ziyaretinin amacının çözüm ve barış sürecine destek olduğunu, iddia edildiği Barzani'nin Abdullah Öcalan'ın yerine geçme gibi bir amacı olmadığını söyledi. Öcalan, "Ben de sayın Mesut Barzani ile Diyarbakır'a gitmek isterdim. Orada gidip çözüm sürecinde rolümü oynamak istiyordum. Barzani'nin delegasyonunda benim gibi bir kişinin olması gerekirdi. Hem başkan Öcalan'ın kardeşiydim, hem de uzun yıllar PKK içinde mücadele etmişim. Çözüm ve barış sürecinde rolümü oynamak istiyorum. Ben 2 yıl önce vatanıma ve topraklarıma dönmek istediğimi söyledim. Halen de dönmek istediğimi söylüyorum" diye konuştu.