BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.437,95
HABER /  GÜNCEL

Kıyametin kopmasına 100 günden az kaldı!

Maya takvimi efsanesinden sonra Ragnarok da insanları heyecanlandırmaya başladı.

Abone ol

Maya takvimi efsanesinden sonra Ragnarok da insanları heyecanlandırmaya başladı.

İskandinav Mitolojisi’nde “Ragnarok” olarak bilinen kıyamet gününün çok yakın olduğu ortaya çıktı. 

Viking efsanelerine dayanan bir araştırma, Ragnarok'a i 100 günden daha az bir zaman kaldığı belirtilirken net bir tarih bile verildi. Hesaplara göre Vikinglerin dünyaya biçtiği ömür 22 Şubat 2014‘te son buluyor.

Norvik Viking Enstitüsü’nden Danielle Daglan, İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesine verdiği röportajda kadim Viking efsanelerinde de “Ragnarok” olarak bilinen kıyamet gününe 100 günden az bir zaman kaldığını belirtti.

RAGNAROK NEDİR?

"Rivayete göre her yerde savaş ve ölüm olacak. Skoll güneşi ve Hati de ayı yutacak. Gullinkambi tanrılara doğru ötecek ve ejderharları çağıracak. Jormungand ve Fenris serbest kalacak ve Jormungand, Thor tarafından öldürülecek fakat Thor’u zehirleyip onun ölümüne sebep olacak. Vidar Fenris’i öldürecek. Garm ve Tyr birbirlerini öldürecek. Fenrir, Odin’i öldürecek. Heimdall ve Loki dövüşecek ve birbirlerini öldürecek. Sonrasında dünya ateşler içinde yanacak. Bazı tanrılar sağ kalacak diğerleri ise yeniden doğacak. Sonunda nefret ve keder kaybolacak ve kalan lif ve lifthasirler mutlu bir şekilde yaşayacak."

MAYA TAKVİMİ 21 ARALIK 2012 DİYORDU

Mayaların altıncı güneş çağının başlangıcı olarak belirttikleri 21 Aralık 2012’de sona eren Haab takvimi, geçtiğimiz yıl tüm dünyada kıyametin kopacağı tarih olarak korku ve endişeye yol açmıştı.

Bilim insanları, neredeyse her gün açıklama yaparak kıyametin kopmayacağını dile getirse de, dünyanın dört bir yanında insanlar büyük bir korku ile beklemeye başlamıştı. Çin’den Orta Amerika ülkelerine kadar, kıyamet hazırlıklıkları yapılır, ayinler düzenlenirken Türkiye'de de  21 Aralık'a sayılı günler kala herkesin gözü kulağı Şirince'ye çevrilmişti. Kıyameti Şirince'de beklemeye başlayanlar erken işi bir yılbaşı kutlamasına dönüştürmüşlerdi.


Gerçekleşen kıyamet alametleri

İlahiyatçı yazar Mehmet Paksu "Kıyamet alametlerinin yüzde kaçı çıktı?" sorusunun yanıtını aramış. Kuran’a göre alametler büyük ve küçük olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ve küçük alametlerin de neredeyse hepsi çıkmış.  Paksu “buna göre dünyanın fazla bir ömrünün kalmadığı kanaatine varırız” diyor.

İŞTE KIYAMET ALAMETLERİ GALERİSİNE BAKMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN>>

 


 

Bunlar da kıyamet sığınakları!

Geçen sene 21 Aralık yaklaşırken, herkes kıyamet senaryoları yazıp kaçış yolları arıyordu. Bu kervana katılanlar içinde en ilginçlerinden biri de  Çinli bir çiftçinin sığınağıydı.

ÇİNLİ ÇİFTÇİNİN SIĞINAĞI GALERİSİNE BAKMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN>>

 


 

Kıyamet çoktan kopmuş olmalıydı

Maya Takvimi'nin 21 Aralık 2012 tarihinde bitmesiyle, Dünya'nın sona ereceği dedikoduları bütün sene devam etti. Ama bu dedikodular ve tahminler ilk değildi...

KIYAMET ÇOKTAN KOPMUŞ OLMALIYDI GALERİSİNE BAKMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN>>