BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'daki esrarengiz hastalık!

İmralı'da kardeşi ile görüşen Öcalan'ın hastalığı merak konusu. Günde yüz defa gözlerini siliyormuş ve biber gibi yanıyormuş.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Abdullah Öcalan'ın hastalığına dair kardeşi Mehmet Öcalan Kürt ajanslarına ayrıntılı bilgiler aktardı.

Ağzında, burnunda ve boğazında yanmalar olan Öcalan, bunun için özel bir doktor heyeti istiyor.

BİBER GİBİ YANIYOR

Hastalığı sebebiyle "günde yüz kez gözlerini silmek' zorunda kaldığını aktaran Öcalan, hastalığını şöyle anlattı;

"Hem ağzımda ufak ufak yaracıklar oluşuyor hem de burun ve boğazımda yanmalar oluyor. Biber sürülmüşçesine yanmalar oluyor. Bu yanmalar süreklidir. Belki günde yüz defa gözlerimi siliyorum. Sürekli olarak gözlerimde yanma ve gözyaşı var. Bunun için bağımsız bir doktor heyetinin gelmesi faydalı olabilir".

4 DUVAR ARASINDA OLMAZ

Kardeş Öcalan, teröristbaşının isteklerini de aktardı. Öcalan kendi konumunu öne çıkartarak sürece dair şunları söyledi;

"Ben 4 duvar arasındayım. Konumumu da görüyorsunuz. Bu şartlar içinde yapacağım bu kadardır. Elimden geleni de yapıyorum. İletişimi kiminle kuracağım. Bunu devlet de biliyor, hükümet de biliyor. Aileler ve avukatlar yasal hakları olarak buraya gelmelidirler. Bu şartlarda ancak bu kadar şey yapabilirim. Elimden geleni yapıyorum.

BİRİNCİ AŞAMA BENİM İÇİN TAMAM

Birinci aşama benim için 1 Haziran'da tamamlanmıştır. Başkaları için bitmemişse de birinci aşama benim açımdan bitmiştir. İkinci aşamaya da başlamak üzereyiz, ama fazla gelişmeler olamıyor. Bu süreç tek taraflı da yürütülmez. Belki bundan sonraki bir hafta ya da iki hafta içerisinde BDP heyetinin buraya gelme ihtimali yüksektir. Onlarla tartışacağız değerlendireceğiz. Bu süreç götürülecekse bu koşulların değiştirilmesi gerekiyor. Herkesle iletişim kurulabilmeli. Yani sadece ayda bir heyetin buraya gelip gitmesi ile olmaz. İkinci aşamaya geçiş noktasında zaten her şey malumdur, herkes görüyor. Süreç tek taraflı da götürülmez"

ÖCALAN’IN LİCE YORUMU

"Bu gidişat çok parlak bir gidişat değildir. Bir an önce doğrular pratiğe sokulması gerekmektedir. Lice için hükümet üzerine düşeni yapmalı olayı araştırmalı. Bunun araştırılması ve bir an önce aydınlığa kavuşturulması gerekiyor. Bunu bekliyoruz.”

TÜRKİYE'DEKİ AYDINLAR SÜRECE KATKI SUNMALI

"Eğer bir süreç gelişecekse herkes katkı sunmalıdır. Süreç tek taraflı yürümez. Türkiye'deki aydınlar da sürece katkı sunmalıdır. Altyapı oluşturulmadan süreç yürüyemez. Altyapı çok sağlam olmalıdır ki, süreç yürüsün. Altyapı yapılmadan oyalama taktiklerle sürecin başarıya ulaşması mümkün değildir. Elimizden gelen katkıyı yapacağız. Yani benim gibi 4 duvar arasında olan bir insanın süreci tek taraflı yürütmesi olmaz. Herkes sürece katkı sunmalıdır" diye konuştu.