BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  DÜNYA

Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama

Sağlık Bakanlığı, Merkezi Randevu Sistemine ilişkin, “Randevu sistemi hastalarımızın konforlu sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır. Ancak a...

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, Merkezi Randevu Sistemine ilişkin, “Randevu sistemi hastalarımızın konforlu sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır. Ancak ayaktan başvuran hiçbir hastamız da mağdur edilmeyecek, muayenesi yapılacaktır. Acil olarak gelen hastalara ise öncelik tanınacaktır” açıklamasını yaptı.
Sağlık Bakanlığı, 1 Temmuz’dan itibaren uygulamaya geçen Aile Hekimleri Merkezi Randevu Sistemi hakkında yazılı açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, aile hekimine gitmek isteyen hastaların Merkezi Sistemden yararlanarak, randevu alabilecekleri kaydedildi.
Açıklamada, Merkezi Sistem ile özellikle sabah saatlerinde yaşanan yığılmaların önüne geçilmesinin ve muayenelerin gün içine dengeli dağıtılmasının hedeflendiği belirtilerek, vatandaşların hastanelerde ve Aile Sağlığı Merkezlerinde sıra bekleyerek zaman harcamayacağı, kendilerinin belirlediği zaman diliminde kolaylıkla sağlık hizmeti alabileceği ifade edildi.
Hastalar randevularını ALO 182, www.hastanerandevu.gov.tr internet adresi ve mobil cihazlarına ‘Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması’nı indirerek zahmetsizce alabilirler.
Muayene olmak için randevu almanın zorunlu olmadığı ifade edilen açıklamada, “İsteyen vatandaşlarımız randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Ancak randevu ile gidildiği takdirde muayene sırası beklemeden, kendilerine uygun zaman diliminde kolaylıkla muayene olabilirler” ifadeleri kullanıldı.
Aile hekiminin izinli olduğu günlerde ise hastaların kendi aile hekimlerine vekalet eden hekim tarafından ayakta başvurarak muayene olabilecekleri aktarıldı.
Randevu hizmeti karşılığında ise vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğinin altı çizilerek, “Vatandaşlarımız 182 numaralı telefonu aradıklarında sadece bağlı bulundukları operatörün tarifesine göre ücret ödemektedir. Vatandaşlarımız ayrıca İnternet üzerinden ve mobil cihazlara indirilen uygulamalar ile ücretsiz olarak randevu alabilmektedir” açıklaması yapıldı.
(İHA)