BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu, Başbakan’ı eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemlerine değinerek, "Korku duvarlarını bu ülkenin genç yiğit evlatları yıktı. Herkesin ...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemlerine değinerek, "Korku duvarlarını bu ülkenin genç yiğit evlatları yıktı. Herkesin korktuğu bir ortamda ‘biz senden korkmuyoruz’ dediler" diye konuştu.
Sivas olaylarında hayatını kaybedenleri anan Kılıçdaroğlu, “Orada yanarak ölenler ağır bir bedel ödediler. Ama onlar cumhuriyeti, geleceğimizi aydınlattılar. Onların asıl failleri hiçbir zaman yakalanmadı. Gölge edildi onlara. Onları savunanların yani asıl faillerin avukatlığını yapanların hemen hemen tamamı, AKP saflarında görev yapıyor. Bir insanı diri diri yakmak hangi inançta vardır? Bir insanı sevmek varken neden yakılır? Hep beraber yeniden düşünmek zorundayız. Asla ve asla intikam duygusuyla kimse hareket etmemeli. İntikam insana yakışmaz. İntikam yoktur bizim kitabımızda. Onlar bu toplumun aydınlanmasına katkı veren insanlardır. Onları her zaman saygıyla anacağız” diye konuştuç
AK Parti’yi eleştiren CHP lideri, “Medyayı darmadağın ettiler. Sonra patronlara ağır cezalar. Beğenmediklerinin işine son verdiler. Sonra baktılar, bir engel daha var. Yargı engeli. Militanlaştırmaları gerekiyordu yargıyı. Bir referandum yaptılar yargı sil baştan değişti. Bir gecede 160 militanı Yargıtay’a Danıştay’a yerleştirdiler. Danıştay Başkanı emekli oldu, yerine başkan adayı çıkmıyor. Neden? Kapı arkasında yapılan pazarlıklar bitmedi de o yüzden. Herkes bir kişinin gözüne bakıyor. Kimi işaret ederse gidip onu ona veriyor. Sonra üniversiteleri. Hepsini sil baştan yenilediler. Bereket versin, orada geçler var da mezuniyet törenlerinde özgürce haykırabiliyorlar. Sendikalar halledildi. Bir sendika greve gidiyor konfederasyonun başkanı grev kırıcılığı yapıyor. Uluslararası çalışma örgütü Türkiye’yi kara listeye aldı. Konuşan, tartışan var mı?” ifadelerini kullandı.

”KORKU DUVARLARINI BU ÜLKENİN GENÇ YİĞİT EVLATLARI YIKTI”
Gezi Parkı olaylarına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Ve korku duvarlarını bu ülkenin genç yiğit evlatları yıktı. Herkesin korktuğu bir ortamda ‘biz senden korkmuyoruz’ dediler. ‘İster TOMA’nla ister biber gazınla, ister plastik ister gerçek merminle gel, bedenimi siper ediyorum, senden korkmuyorum’ dediler. Gezi Parkı olayları İstanbul’da başladı bütün dünyaya yayıldı. Herkes bu gençlere sahip çıktı” dedi.
“Senin karizmanı bu ülkenin gençleri çizdiler” diye devam eden Kılıçdaroğlu, “Yine diyoruz ki 12 Eylül döneminde siyasi partiler yasası çıkmadı mı. Gel değiştirelim diyoruz. Dini istismar eden adamdan bu ülkeye hayır gelmez. Dini istismar dene adam dine saygısızlık etmiş olur. Bütün kainat bir ibadethanedir. Miting meydanlarında söyledim şimdi de söylüyorum. Hangi yurttaşım ben ibadetimi yaparken bana engel olunuyor diyorsa gelsin beni bulsun. Onun önüne düşeceğim ve ne gerekiyorsa yapacağım. Cemevleri ibadethane olsun. Niye olmasın, ne engel var orada? Allah’a ibadet etmenin, Kur’an okumanın yeri mi var?” ifadelerini kullandı.
(İHA)