BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.386,81
HABER /  DÜNYA

Öcalan’ın sağlığı...

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan için İmralı’ya bağımsız bir sağlık heyetinin gönderilmesi g...

Abone ol

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan için İmralı’ya bağımsız bir sağlık heyetinin gönderilmesi gerektiğini savunarak, “Abdullah Öcalan’ın sağlığı, sadece Öcalan’ın sağlığı değil, Türkiye halklarının sağlığıdır, çözüm sürecinin sağlığıdır” dedi.
Adli Tıp Kurumu önünde toplanan bir grup BDP üyesi, hasta tutukluların serbest bırakılması için eylem yaptı. Yaklaşık 100 kişilik grup, burada bir süre terör örgütü elebaşısı Öcalan lehine slogan attı.
Daha sonra basına açıklama yapan BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, “Abdullah Öcalan için İmralı’ya bağımsız bir sağlık heyetinin gönderilmesi gerekir. Abdullah Öcalan’ın sağlığı sadece Öcalan’ın sağlığı değil, Türkiye halklarının sağlığıdır, çözüm sürecinin sağlığıdır” dedi.
Tuncel, çözüm sürecinde ikinci aşamaya gelindiğini belirterek, “’Hükümet Adım At’ sloganlıyla yeni bir kampanya başlattık. Gerçekten bir çözüm olacaksa hükümetin somut adımlar atması lazım. Barış çift taraflı mümkün olur. Beşir Atalay, ‘BDP neden sokağa çıkıyor?’ dedi. Hükümet adım atsın, biz sokağa çıkmayalım. Biz bugün burada derhal hasta tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz. Hükümet hasta tutukluları serbest bırakmalı, TMK yeniden düzenlenmeli” dedi.
Grup kısa bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)