BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakanlığın Gezi Parkı itirazı reddedildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılması konusunda 'yürütmeyi durdurma kararı’ ardından yaptığı itiraz İstanbul 6'ıncı İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Son kararın 2 ay sonra verilmesi bekleniyor.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılması konusunda 'yürütmeyi durdurma kararı’ ardından yaptığı itiraz İstanbul 6'ıncı İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Mahkeme Başkanı'nın muhalefet ettiği ve oy çokluğuyla alınan kararla mahkeme yürütmeyi durdurma kararını yerinde buldu. Mahkemenin, Taksim Gezi Parkı'ndaki projeye ilişkin nihaî kararı ise 2 ay içinde vereceği belirtiliyor.

Gezi Parkı'ndaki çalışmalar nedeniyle Peyzaj Mimarları Odası ve Mimarlar Odası, mahkemeye itirazda bulunmuş, bu itiraz üzerine İstanbul 6'ıncı İdare Mahkemesi, 7 Haziran 2013 tarihinde ilk inceleme sonucu 'Telafisi mümkün olmayan zararlar doğacağı' gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Oy çokluğu ile verilen bu karara üye hakim "Çalışmaların durdurulmasına gerek yok" diyerek muhalefet etmişti.

Kararın verildiği gün, aynı zamanda Gezi Parkı gösterilerinin sert polis müdahalesine tepkiyle .

Üye ve başkan fikir değiştirdi

Mahkemenin bu kararı ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, yürütmeyi durduran bu karara itiraz etti ve savunmasını mahkemeye sundu.

Bakanlığın itirazını değerlendiren mahkeme heyeti, oy çokluğu ile yürütmeyi durdurma kararını yerinde buldu. İlk kararda muhalif oy kullanan üye hakim, bu kez projenin durdurulması kararının yerinde olduğunu belirterek bakanlığın itirazının reddedilmesi yönünde oy kullandı.

Ancak bu sefer de ilk karara onay veren Mahkeme Başkanı, bu karara muhalefet etti.

'Yürütmenin durdurulması yönündeki kararın kaldırılması' yönünde oy kullanan başkan, bakanlığın itirazının yerinde olduğunu belirtti.

Mahkemenin Taksim Gezi Parkı'ndaki projeye ilişkin son kararını 2 ay içinde vermesi bekleniyor