BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.424,16
HABER /  POLİTİKA

Öcalan'a ev hapsi olacak mı?

Hükümet İmralı ile görüşmelere sıcak bakıyor. Peki Öcalan'a ev hapsi olacak mı? Başbakan Erdoğan merak edilen soruya yanıt verdi.

Abone ol

Öcalan'a ev hapsi isteyenlere Başbakan Erdoğan, "Biz böyle bir vebalın altına asla giremeyiz" diye cevap verdi.

Erdoğan, Atv ve AHaber kanallarının ortak yayınına katılarak, gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı. 

ISMARLAMA HUKUK DÜZENLEMESİNİ YAPAMAYIZ
u.20120929092926.jpg
Erdoğan, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi gibi beklentilerin bulunduğunu ifade edilmesi üzerine de şunları söyledi:

''Kusura bakmasınlar. Biz ısmarlama hukuk düzenlemesini yapamayız. Yani bu işin kararı verilmiştir, adımı atılmıştır. Zaten zamanında siparişle biliyorsunuz idamla yargılanması gerekirken ve burada onunla ilgili kararlar bu istikamette verildiği halde gönderilirken farklı gönderildiği için, şarta bağlı gönderildiği için ondan sonra da şimdi cezaevinde. Şimdi de ne deniyor 'ev hapsi.' O zamanki hükümet onu yerine getirmiştir ama biz böyle bir vebalın altına asla giremeyiz. Kimden gelirse gelsin.''

İMRALI İLE GÖRÜŞME

''O zaman dönüp dolaşıp İmralı'ya mı geliyor yine?'' sözleri üzerine de Erdoğan, ''Herhalde öyle bir şeyler olabilir. Yani denenecek yine, yine görüşülecek, yapılacak yani hakikaten buralardan bir netice alabileceğimiz umudu bizde netleşirse ona göre de diğer adımları da bu arada yine atarız. Yani biz şartları zorlayacağız'' dedi.