BIST 10.191
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.403,91
HABER /  GÜNCEL

Kız kaçırmak için evi mi yaktılar?

Köpeğin havlamasıyla yangını farkeden aile son anda kendilerini dışarı attı. Kaya ailesinin iddiası kundaklama iddiası şaşırttı

Abone ol

Pendik'te gecekondularını, kızlarını kaçırmak isteyen bir kişinin kundakladığını iddia ettiler.

Pendik Fatih Mahallesi Ceyhan Sokak üzerinde saat 06.00 sıralarında bir gecekondu alev alev yandı. Kaya ailesinin ikamet ettiği gecekondunun giriş kapısının yakınında henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangını, devriye görevindeki polisler farketti. Polisler olayı hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

Alevler kısa sürede tüm gecekonduyu sararken, bahçede istiflenmiş şekilde bulunan odunlara da sıçradı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yangını söndürdü. Tuzla, Orhanlı, Pendik ve Kurtköy itfaiye gruplarının müdahale ettiği yangının çıkış nedeni belirlenmeye çalışırken, aile evlerinin kundaklandığını iddia etti.

GECEKONDU KUNDAKLANDI İDDİASI

Yanan evden son anda kurtulan Güllüzar Kaya, kendisini kaçırmak isteyen bir kişiden tehtitler aldığını ve bu kişinin evlerini kundakladığını iddia etti. Kaya bu kişi hakkında daha önce de savcılığa ve polise şikayette bulunduğunu belirtti. Kaya; "Bunları 4 kere polise şikayet ettim. Polis tuttu. Geri bıraktı. Ben uyumuyordum, alev bir anda çıktı. Elektrik kontağı filan değil, herşey sağlam, nasıl çıkıyor yangın, o yakmış işte." dedi. Polis olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.