BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Öcalan masum, milliyetçiler suçlu

Almanya'da gurbetçilerle buluşan MHP'li Oktay Vural'ın hedefinde iktidar partisi ve Abdullah Öcalan vardı.

Abone ol

MHP'li Oktay Vural, "O kundaktaki bebeleri öldürenleri masum gösteriyorlar ya. Aklıyorlar paklıyorla ya. Nerdeyse suçlu biz olacağız" diyerek İmralı sürecine tepki gösterdi.

Oktay Vural' aralarında CHP Bursa Milletvekili Aykan Aydemir'in bulunduğu kalabalık bir grup karşıladı. Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Mercedes işçilerine verilen seminerde konuşmak için Almanya'nın Bremen kentine geldi. Milli Görüş Bremen Bölgesi Sorumlusu Zeki Başaran ile birlikte Bremen'e gelen Vural, Almanya'ya gelmekten mutlu olduğunu dile getirdi. Vural, seminer için Almanya'da bulunan CHP'li Aydemir ile de bir süre sohbet etti. Aydemir daha sonra aynı uçakla Türkiye'ye döndü.

HÜKÜMETIN TERÖR POLİTİKASINI ELEŞTİRDI
Konuşmasında Türkiye sorunlarına  değinen Oktay Vural, Türkiye'de terörün bitmesi gerektiğini söyledi. İmralı'nın muhatap alınmasından rahatsız olduklarını da dile getiren Vural'ın hedefinde hükümet vardı:

'"Evet terör bitsin bitirelim ama biz diyoruz ki Türkiye bitmesin. Bu gidişat gidişat değil.  İmralı canisi Başbakan'ın muhatabı olmuş,  sayın Başbakan İmralı'yı muhatap gösteriyorsa bu benim kanıma dokunur. Silahın eğemenliğini ve terör örgütü  olan bir örgütün Başbakan'ın muhatabı haline getirilmesi, İmralının politik lider haline dönüştürülmesi. Ya politik açılımlar; yok  Kürt açılımı, yok bu açılımı, yok şu açılımı. Geldiğimiz nokta bu.  Irak'ın kuzeyinde güvenli bölgede PKK besleniyor. Şimdi herkes elini vizdanına koysun. Evet  terörle mücadele edelim, ama mücadele ediliyor mu Aksine terör örgütü cesaretlendiriliyor ve terör örgütü Kürt kökenli insanların temsilcisi konumuna dönüştürülüyor. Halk terör örgütünün kucağına itiliyor. Bir terör örgütü bu safhaya kadar gelip Türkiye Cumhuriyeti'ne yol haritası sunuyor."

İMRALI TÜRK DEVLETINE YOL HARITASI SUNAMAZ
İmralı'nın Türkiye Cumhuriyeti'ne yol haritası sunma pozisyonuna getirildiğini, bunun kabül edilir olmadığını söyleyen Oktay Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

'"İmralı yattığı yerin yatağını bulamazken, Türkiye Cumhuriyeti Devletine yol haritası sunacak konuma gelmişse ve bugün  terör örgütünün liderleri sözde liderleri gazete sayfalarında Türkiye'ye tehditler savurabiliyorsa bu bir sonuçtur.  Malesef terör örgütü cesaretlendirilmiştir.  2002 yılında darma duman edilmiş bir terör örgütü cesaretlenmiş, beslenmiş, Türkiye Devletine meydan okuyacak, yol haritası sunacak  ve siyasal çözüm doğrultusunda da bize yön gösterecek konuma gelmiştir.  O kundaktaki bebeleri öldürenleri masum gösteriyorlar ya. Aklıyorlar paklıyorla ya. Nerdeyse suçlu biz olacağız. Adam masum! Teröristler insan hakları savunucusu, Türk milletini korumak isteyen milliyetçiler suçlu nerdeyse. Terörle mücadele edenler suçlu konumuna dönüştürülüyor. Terör örgütünün bir siyasal amacı varsa, hedefleri varsa o hedefleri meşrulaştırarak teröre ve silaha çözüm bulamazsanız, ancak teröre ve silaha teslim olursunuz. Devlet uyumaz, uyumamalı ama devlet uyuyor uyudu.  Bugün devlet uyumussa millet uyumamalıdır.  Haburda devlet töreniyle terörist karşılama töreni yapıldığı zaman,  Oslo'da terör örgütüyle müzakeriye oturulduğu zaman devlet uyumuştur. Hükümeti uyarıyoruz; terör örgütünü muhatap almadan, terör örgütüne silah bıraktıracak , minimalize edecek  tetbirleri alın. Ay Yıldızlı bayrağımıza paralel hiç bir paçavra Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki topraklarda olamaz.  Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ay Yıldızlı bayrağa bağlanan gidiyor Cizre'de bilmem ne bayrağına sarılıyorsa  utanmalıyız biz."

TÜRK MİLLETİ IRKÇI DEĞİLDİR
Türk Federasyonu tarafından düzenlenen geceye katılan MHP'li Vural burada bir konuşma yaptı. Her zaman Avrupalı Türklerin yanında olduklarını anlatan Vural, '"Türk Milleti tarihinin hiçbir noktasında ırkçı bir millet olmadı. Aşını, işini herşeyini paylaştı. Hiç kimseye kem gözle bakmadı. Türk Milletine, milliyetçiliğe ırkçlık yaftası yakıştırmak isteyenler  dönüp Avrupa'daki ırkçılığa, İslam fobisine, Türk Milletinin evlatlarına yapılan ayrımcı ve ırkçı düşüncelere dönüp baksınlar" dedi.

ASKERLIK PARASI DÜŞÜRÜLMELI
MHP olara Avrupalı Türklerin yanında olduklarını, mecliste sorunları çözmek için çalıştıklarını vurgulayan Oktay Vural, "Artık sizler de Türk vatandaşı olarak oy kullanacaksınız. Avrupalı Türklerin askerlik için yatırdıkları para yüksek. Bu paranın 5 bin Euro'dan 10 bin Euro'ya çıkarılması yanlış. Bu vatandaşlarımızı  vatandaşlıktan çıkması için  teşvik eden bir unsur. Böyle birşey olabilirmi. Avrupa zaten kriz içerisinde,  bir işten çıkarma olduğu zaman bizim insanlarımız gidiyor, bir de bunu yapmak çok yanlış. Emeklilikle ilgili borçlanmanında çok arttığını düşünüyoruz. Bunlarla ilgili sorunları dile getirmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullandı.