BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Öcalan AK Partili 2 ismi önerdi

İmralı sürecinin yol haritasından sürprizler ve ilginç öneriler ortaya çıkıyor. Vatan yazarı Ruşen Çakır yazdı.

Abone ol

Abdullah Öcalan, yeni anayasada Kürt sorunuyla ilgili bölümleri AK Parti'ye yeni katılan Numan Kurtulmuş ve Osman Can'ın yazmasını istedi.

Gündemde terör ve PKK'nın silahsızlandırılması için İmralı ile başlatılan süreç var. Gözlerin çevrildiği İmralı'dan gelen son öneri dikkat çekici.

Öcalan ile başlatılan sürecin yol haritası merak ediliyordu. Ayrıntılar bir bir ortaya çıkıyor. Demokratik özerklik ısrarından vazgeçen Öcalan'ın yeni anayasada "Kürt" tabirinin geçmesini talep etmiyor. Gelişmeler bununla sınırlı değil. 

NUMAN KURTULMUŞ VE OSMAN CAN

Öcalan meğer yeni anayasada tıkanan sürece de el atmış. Bu formüle göre BDP devre dışı kalıyor. Vatan yazarı Ruşen Çakır, Ankara'da öğrendiği bu ilginç bilgiyi okurlarıyla paylaştı.

"(...)Yeni anayasada en temel sıkıntının Kürt sorunu nedeniyle yaşanacağını, 4 partili ortak komisyonun bu konuda uzlaşamayacağını düşünen Öcalan şöyle bir pratik çözüm önerisi geliştirmiş: Anayasanın Kürt sorunuyla ilgili bölümlerini, iktidar partisine son kongre öncesi katılmış olan ve yönetime giren iki isim, Has Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can kaleme alsın."