BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,32
HABER /  GÜNCEL

Obama'dan kurban yakınlarına ziyaret

ABD Başkanı, Colorado eyaletinin Denver kentinde Cuma günkü sinema saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları ve sağ kalanlarla bir araya geldi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Cuma günü bir film gösterisi sırasında düzenlenen saldırı sonrası, kurbanların ailelerini ziyaret etmek amacıyla Colorado eyaletinde bulunuyor.

Obama ilk olarak Aurora'daki Colorado Üniversite Hastanesi'ni ziyaret ederek kurbanların yakınları ve saldırıdan sağ kurtulanlarla bir araya geldi.

Obama, haftalık yayınlanan radyo konuşmasında da sinema salonunda düzenlenen "korkunç ve trajik" saldırı karşında "şoke olduğunu ve üzüldüğünü" söyledi.

Denver kentinde, yüzünde gaz maskesi bulunan saldırgan Batman serisinin "The Dark Knight Rises" (Kara Şövalye Yükseliyor) filminin ilk gösteriminde izleyicilerin üzerine ateş açmış, saldırıda 12 kişi ölmüş, 50'den fazla kişi yaralanmıştı.

Yetkililer, dokuz kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Saldırıyı düzenlediği düşünülen 24 yaşındaki şüpheli James Holmes'un eylemi haftalar önce planladığı; depoladığı silah ve cephaneyi hukuki yollardan edindiği de resmi kaynaklarca doğrulandı.

Polis, bubi tuzakları döşediği için Holmes'un evine iki gün boyunca girememişti.

İçine kapanık, ancak sakin biri olarak tanımlanan Holmes, Colorado Üniversitesi'nde nöroloji alanında doktora yapıyordu.

Holmes'un bir trafik cezası dışında sicilinin temiz olduğu belirtildi.

Yetkililer saldırıyla ilgili herhangi bir terör bağlantısı bulamadıklarını, saldırganın amacının da bilinmediğini söyledi.

Denver kentinde yaşayanlar, saldırıya dikkat çekmek amacıyla anma töreni düzenliyor.

Bununla beraber bölgedeki BBC muhabiri, bunun ABD'de silah edinme yasalarının gevşek olduğu yolundaki tartışmada bir dönüm noktası olmasının beklenmediğini söylüyor.

2007 yılında da, Virginia Teknik Üniversitesi'nin kampüsünde düzenlenen benzer bir saldırıda 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Colorado eyaletinin Denver kenti, 20 Nisan 1999'da da iki öğrencinin Columbine Lisesi'nde düzenlediği katliama sahne olmuştu.

Saldırıda biri öğretmen 13 kişi ölmüş, 26 kişi yaralanmıştı.