BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca'da askeri helikopter düştü

Beş askerin hayatını kaybettiği kazaya teknik bir arızanın neden olduğu belirtilirken idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu ölen askerlerin sayısı, hastanedeki bir yaralının ölmesiyle beşe çıktı.

Yüksekova'da dün akşam saatlerinde meydana gelen helikopter kazasında yaralanan 8 asker, Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Van'a sevk edilmişti.

Yüksekova'dan dün akşam saatlerinde kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopter, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada düşmüştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, kazaya teknik bir arızanın neden olduğu belirtildi.

Açıklamada, "22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır." denildi.

TSK, kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığını da belirtti.