BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Obama Clintonun ensesinde

Son anketler Clinton'un işinin hiç de kolay olmadığını gösteriyor.

Abone ol

ABD'de Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde partilerin adaylarının belirlenmesinde büyük rol oynayacak ve 20'den fazla eyalette düzenlenecek olan yarınki ön seçimlerin hemen öncesinde, Demokrat Parti'de siyahi senatör Barack Obama, anketlerde Hillary Clinton'a yetişti.

CBS televizyonuyla The New York Times gazetesinin ortak anketinde, yarınki "Süper Salı" öncesinde New York senatörü Clinton ve İllinois senatörü Obama'nın, yüzde 41'er oranında destek aldıkları belirtildi.

"SÜPER SALI"DA NE OLACAK?

Yarın, Cumhuriyetçi Parti'de 21 eyalette, Demokrat Parti'de ise 22 eyalette ve ABD'ye ait bir bölge olan Amerikan Samoası'nda ön seçimler yapılacak. Bu eyaletlerden 19'unda iki partinin birden ön seçimleri gerçekleştirilecek. İki eyalette sadece Cumhuriyetçi Parti'nin, üç eyalette de sadece Demokrat Parti'nin ön seçimleri yapılacak.

ABD başkanlık yarışındaki karmaşık ön seçim sisteminde seçmenler, aslında doğrudan adaylara değil, bu adaylar arasında daha sonra resmen seçim yapacak olan delegeleri seçiyor. Eyaletlerde destekledikleri başkan adayının aldığı tercihe göre belirlenmekte olan Demokrat delegeler, Ağustos sonunda Denver kentinde yapılacak parti konvansiyonu sırasında Demokrat Parti adına kasımda yarışacak adayı resmen seçecek.