BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Berlusconinin acı günü

İtalya'nın ana muhalefet lideri Silvio Berlusconi, annesini kaybetti.

Abone ol

Berlusconi'nin 97 yaşındaki annesi Rosa Bossi, Milano'daki evinde dün akşam hayata gözlerini yumdu. Rosa Bossi'nin cenaze merasimi Milano'da yarın yapılacak. Berlusconi, konuya ilişkin yaptığı kısa yazılı açıklamada, vefat sonrasında kendisine gönderilen taziye mesajları için teşekkür ederek, annesinin sadece aile bireylerinin katılımıyla düzenlenecek cenaze merasimiyle toprağa verileceğini belirtti.

25 Ocak 1911 Milano doğumlu Rosa Bossi, sekreterlikten emekliydi. Luigi Berlusconi ile yaptığı evlilikten üç çocuk (Silvio, Maria, Antonietta) sahibi olan Bossi, eşini kaybettiği 1989'dan bu yana dul olarak yaşamaktaydı. Bossi, sıradan bir anne olmaya özen göstermekle birlikte, özellikle oğlu Silvio Berlusconi'nin siyasi hayata atılmasını müteakip, kamuoyunun da ilgisini çeken bir şahsiyet haline gelmişti. Bunda, Berlusconi'nin zaman zaman annesine atıfta bulunarak söylediği sözler de önemli bir rol oynamıştı.

Berlusconi, 2004'te başbakanlığı sırasında fiyat artışlarıyla ilgili bir polemik sırasında, annesinin örnek alınmasının enflasyonu önleyebileceğini söylemişti. Pazara götürdüğü annesinin, alışveriş yapmadan önce tüm tezgahları mutlaka dolaştığını ve alacağı meyveyi en ucuz tezgahtan aldığını anlatan Berlusconi, "Tüm tüketiciler annem gibi yapsa, enflasyon da artmaz" diye konuşmuştu.

Buna karşılık Bossi de oğlu Silvio'ya her konuda kol kanat geren bir anne olarak dikkati çekmekteydi. Bossi, 2006'daki genel seçimler öncesinde Berlusconi'ye yöneltilen eleştiri oklarının bir haksızlık olduğunu savunarak, "Bu, oğlumun zenginliğini çekememelerinden kaynaklanıyor. Peki zengin diye zenginliğinin tadını çıkarabiliyor mu sanıyorsunuz. Zenginliğinin keyfini dahi süremiyor" diye konuşmuştu. Bossi'nin, İtalya'nın başbakanlık binası Chigi Sarayı'ndaki tuvaletlerin elden geçirilerek güzelleştirilmesi işlemini dahi oğlu Berlusconi'nin kendi cebinden para ödeyerek yaptığını söylemesi de İtalyan basınının sayfalarına yansıyan haberler arasında yer almıştı.

Bossi'ye, İkinci Dünya Savaşı'nda bir Alman askerinin bir Yahudi kadını tutuklama girişimi karşısında sergilediği direniş nedeniyle 24 Haziran 2007'de Milano'ya bağlı Arconate belediyesi tarafından fahri hemşehrilik beratı verilmişti. Bossi'nin, en son kameraların objektifine yakalanması ise 27 Haziran 2007'de Berlusconi'nin Papa 16. Benediktus tarafından kabulü sırasında, oğluna bizzat refakat etmesi esnasında olmuştu. Daha sonra, yaşlılık nedeniyle sağlık durumu giderek kötüleşen Bossi, dün son nefesini verdiği ana kadar da oğullarının desteğini sürekli yanında hissetti.