BIST 10.168
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.473,16
HABER /  GÜNCEL

'Obama bu gece daha vurucu olacak'

ABD Başkanlık seçimine 21 gün kala Demokratların adayı Barack Obama ve Cumhuriyetçilerin adayı Mitt Romney ikinci kez kozlarını paylaşmaya hazırlanıyor.

Abone ol
ABD Başkanı Barack Obama'nın seçim ekibi, liderin bu gece Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'in karşısına "daha kuvvetli bir şekilde çıkacağını" açıkladı.

Obama'nın baş danışmanı Robert Gibbs, ilk oturumda pasif bir duruş sergileyen başkanın, bu gece daha enerjik olmasını beklediğini söyledi.

New York'taki Long Island'da bulunan Hofstra Üniversitesi'nde düzenlenen münazara yerel saatle 21.00'de başlayacak ve 90 dakika boyunca, başkanlık yarışının iki adayı, kararsız 80 seçmenden oluşan dinleyicilerin iç ve dış politika konusundaki sorularını yanıtlayacak. Oturumu CNN'in baş siyaset muhabiri Candy Crowley yönetecek.

ABD'de başkanlık seçimine 21 gün kala yarışı hangi adayın önde tamamlayacağı hala belirsiz.

İkinci dönem için Beyaz Saray'da kalma mücadelesi veren Barack Obama, seçimin sonucunda belirleyici olacak 9 eyalette az farkla önde gidiyor.

Obama'nin seçim ekibi bu defa, her zaman izlediği "beklentileri düşük tutma" taktiğini bir yana bırakarak daha atılgan ve vurucu bir üslup benimsedi.

Robert Gibbs, bugün MSNBC'ye yaptığı açıklamada, "Sanırım güçlü, ateşli, enerjik birini göreceksiniz bu gece" dedi.

Bu ayın başlarında Denver'da Obama ile ilk tartışma oturumuna çıkan ve daha üstün bir performans sergilemesi ardından kamuoyu yoklamalarında konumunu yükselten Mitt Romney'nin ise, bu gece de, kendisinden emin bir tavır takınması bekleniyor.

Obama, Cumartesi'den beri Williamsburg'daki (Virginia) bir golf merkezinde münazaraya hazırlanıyor. Romney ise kendi eyaleti olan Massachusetts'de hazırlık yapıyor.

Romney'nin sözcüsü Ryan Williams, "Başkan Obama bu gece ilk münazaraya kıyasla daha iyi bir sonuç alacaktır" dedi.