BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Egemen Bağış'tan manidar ziyaret

Bakan Egemen Bağış'ın bu ziyareti sosyal medyada alay konusu olduğu kötü espirisini hatırlatttı

Abone ol

Bir toplantıda "Halk arasında bolca yapılan bir espri vardır hani şöyledir, geçen gün kamyon sürdüm Leonardo Da Vinçi” espirisiyle gündeme oturan ve sosyal medyada alay konusu olan ABBakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milano'da Vinci'nin heykeliyle fotoğraf çektirdi

Resmi temaslarda bulunmak ve bazı etkinliklere katılmak üzere İtalya'da bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milano sokaklarında gezinti yaptı, esprisinin kahramanı Leonardo da Vinci'nin heykeliyle fotoğraf çektirdi.

Uluslararası Politikalar Çalışmaları Enstitüsü'nde ''Turkey as an Emerging Regional Power: Challenges and Opportunities-Gelişen Bölgesel Güç Olarak Türkiye: Zorluklar ve Fırsatlar'' konulu konferansta konuşma yapan, öncesinde de İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Marta Dassu ile ikili görüşme gerçekleştiren Bağış, programının ardından Milano sokaklarında kısa bir gezinti yaptı.

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök'ün rehberliğinde, dünya modasının önde gelen kentlerinden biri olan Milano'da yürüyen Bağış, ünlü Scala Operası'nın karşısındaki Scala Meydanı'nda bulunan Leonardo da Vinci heykeliyle anı fotoğrafı çektirdi.

Yaklaşık 1 sene önce ''Mesleki Eğitimde Yeni Fırsatlar: Leonardo da Vinci Programı'nın Mesleki Hareketliliğe Katkısı'' konulu izleme toplantısı sırasında zamanın gençleri arasında moda olduğunu belirttiği ''Geçen gün ben kamyon sürdüm, Leonardo da Vinci'' esprili deyişi dile getiren Egemen Bağış, bu esprisini Scala Meydanı'ndaki İtalyanların 15. ve 16. yüzyılda yaşamış ünlü ressamı, heykeltraşı ve bilimadamı Leonardo da Vinci'nin heykelinin yanında yad etti.

AB Bakanı Bağış, bu sırada meydandan geçen bazı Türk vatandaşlarıyla da sohbet etti.

Bağış, Milano sokaklarındaki gezintisini dondurma yiyerek sonlandırdı.