BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,14
ALTIN 2.466,49
HABER /  GÜNCEL

ABD'de adaylar tartışmaya başladı

ABD'de 6 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminin önde gelen iki adayı olarak Başkan Obama ile Cumhuriyetçilerin adayı Romney, televizyondaki açık oturumda ikinci kez kozlarını paylaşıyor.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde 6 Kasım'daki başkanlık seçiminin önde gelen iki adayını karşı karşıya getiren münazara başladı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın seçim ekibi, oturum öncesinde, Obama'nın bu gece Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'in karşısına "daha güçlü çıkacağını" söyledi.

New York'taki Hofstra Üniversitesi'nde 80 kişinin katıldığı oturum televizyonlardan canlı olarak yayınlanıyor.

Tartışmanın bir buçuk saat sürmesi bekleniyor.

Obama'nın baş danışmanı Robert Gibbs, ilk oturumda pasif bir duruş sergileyen başkanın, bu gece daha atak olmasını beklediğini söylemişti.

Hofstra Üniversitesi'nde düzenlenen münazarada başkanlık yarışının iki adayı, kararsız olduklarını söyledikleri için seçilen 80 seçmenin iç ve dış politika konusundaki sorularını yanıtlıyor.

Oturumu CNN'in baş siyaset muhabiri Candy Crowley hakem rolünde yönetiyor.

ABD'de başkanlık seçimine 21 gün kala yarışı hangi adayın önde tamamlayacağı hala belirsiz.

İkinci dönem için Beyaz Saray'da kalma mücadelesi veren Barack Obama, seçimin sonucunda belirleyici olacak 9 eyalette az farkla önde gidiyor.

Obama'nin seçim ekibi bu defa, her zaman izlediği "beklentileri düşük tutma" taktiğini bir yana bırakarak daha atılgan ve vurucu bir üslup benimsedi.

Robert Gibbs, MSNBC'ye yaptığı açıklamada, "Sanırım güçlü, ateşli, enerjik birini göreceksiniz bu gece" dedi.

Bu ayın başlarında Denver'da Obama ile ilk tartışma oturumuna çıkan ve daha üstün bir performans sergilemesi ardından kamuoyu yoklamalarında konumunu yükselten Mitt Romney'nin ise, kendisinden emin bir tavır takınması bekleniyordu.

Obama, münazaraya dört gündür bulunduğu Williamsburg'daki (Virginia) bir golf merkezinde hazırlandı.Romney ise kendi eyaleti olan Massachusetts'de hazırlık yaptı

Romney'nin sözcüsü Ryan Williams, "Başkan Obama bu gece ilk münazaraya kıyasla daha iyi bir sonuç alacaktır" demişti.