BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

O telefonla ilgili flaş gelişme

Arınç'a yönelik suikast ihbarı yapılan telefon numarasıyla ilgili tartışmalar sürerken bir Meclis çalışanı da aynı numaradan arandı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast ihbar telefonu okyanus ötesinden mi yoksa Ankara'da kontürlü telefondan mı edildiği tartışmaları sürerken Meclis'te çalışan bir memurun da dün aynı numaradan arandığı ortaya çıktı. Arayan numara 312 123 06 06.

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu düzenlediği bir basın toplantısında Arınç'a yönelik suikast iddiaları sonucu başlatılan soruşturmaya dayanak teşkil eden 1230606 rakamlarından oluşan telefon numarasının Amerika'dan açıldığını iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini ardından açıklamalar bitmedi. Bu kez yeni bir iddia daha ortaya atıldı. O da telefon numarasının bir internet servisi üzerinden edilmiş olabileceğiydi. Çünkü basit bir internet programı sayesinde, evde bulunan bilgisayar ile belli bir ücret karşılığında telefon görüşmesi yapmak mümkün. Ancak bu iddia da bir süre sonra ortadan kalktı.

En son iddia bugün ortaya çıktı. Arınç’a suikast düzenleneceği ihbarı yapılan telefon Ankara Çankaya’da bir Telekom bayisinin kontörlü telefonundan edilmişti. Yapılan ilk incelemelerde, numaranın, Telekom’un fatura ödemeleri için kurulan ve özel şahısların işlettiği bayilerde bulunan kontörlü telefonlara ait olduğu belirlendi.

ESKİ BİR MECLİS ÇALIŞANI ARADI
Bir numara üzerinden günlerdir süren tartışma bugün Meclis’te çalışan bir memurun cep telefonundaki numara ile daha ilginç bir boyuta taşındı. İsminin açıklanmasını istemeyen memur aynı numaradan aranmıştı. Memurun açıklamasına göre dün bir arkadaşını 5-6 kez cep telefonundan aradı. Ancak arkadaşı açmadı. Daha sonra kendi cep telefonu çaldı. Baktığında ekranda 312 1230606 numarasını gördü. Açıp konuştu. Karşısında 5-6 kez cep telefonundan aradığı arkadaşı çıktı. Arkadaşı cep telefonunun yanında olmadığını kendisini bir süre sonra tekrar aramasını istedi. Bunu isteyen kişi de eski bir Meclis çalışanıydı.

İhbar telefon numarasının sırrı nasıl çözülecek bunu zaman gösterecek, ancak ortaya çıkan deliller numaranın Ankara'dan bir yerden açıldığını kanıtlar gibi görünüyor.