BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O saldırıyı düzenleyen hain yakalandı

Diyarbakır’da polis okulu servisine bombalı saldırı düzenleyen terörist ile bilgiler ortaya çıktı

Abone ol

Diyarbakır'da polis aracına bombalı saldırı düzenleyen ve yaşanan olayla 5 polis memurunu yaralayan terörist yakalandı

Diyarbakır'da polis okulu servisine bombalı saldırı düzenleyen teröristin, terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kampından, büyük şehirlerde eylemler düzenlemek için gönderildiği tespit edildi.

Teröristin polisin takibinden kurtulmak için farklı isimlerle düzenlenmiş 3 ayrı nüfus cüzdanıyla Türkiye'ye giriş yaptığı ve Diyarbakır'a geldiği belirtildi. Teröristin hedefinde ise Diyarbakır'dan sonra daha büyük kentlerde ses getirecek eylemler düzenlemek olduğu kaydedildi.

Diyarbakır'ın Silvan yolunda dün mesai bitiminden sonra şehre gelen ve polis okulunda görev yapan polis memurlarını taşıyan midibüs, Dicle Üniversitesi kavşağında yola önceden döşenen el yapımı bombayla saldırıya uğradı. Olay yerine kısa sürede gelen Özel Harekat polisi, saldırıyı düzenleyen teröristi yaralı olarak yakaladı.

Teröristin yakalanmasıyla saldırının da detayları ortaya çıkmaya başladı. 26 yaşındaki teröristin PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kampında 3 yıl boyunca bomba eğitimi aldığı, Teyrênbazên Azadîye Kurdîstan(TAK) yapılanmasına dahil olduğu belirlendi. PKK'lı teröristin el yapımı bombayı önceden yola döşediği ve 50 metre kabloyla uzaktan patlattığı belirlendi.

Diyarbakır'ın Bismil nüfusuna kayıtlı teröristin saldırıdan sonra Özel Harekat polisinin kendisini yakalayacağını anladıktan sonra sırt çantasının içindeki el bombayı çıkarmak isterken vurulduğu kaydedildi. Çene, karın ve bacaklarından yaralanan teröristin sırt çantasında bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve patlayıcı ele geçirildi. Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan PKK'lının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan PKK bombacısına yardım ve yataklık edenlere yönelik düzenlenen operasyonda bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına kişinin, bombacıya gözcülük ettiği öne sürülüyor.