BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.435,57
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Avrupalı liderlere misilleme

Arap Baharı turunun son durağı Libya'da temaslarına başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi dolu karşılama...

Abone ol

İNTERNETHABER/ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Arap Baharı" ülkeleri turunun son durağı olan Libya'da Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil tarafından karşılandı.

Trablus'ta halka seslenen Erdoğan, dün Libya'yı ziyaret eden Nicolas Sarkozy ve David Cameron konusunda üstü kapalı Libya halkını uyardı:

"Libya'nın yeraltı zenginlikleri üzerinde hesap yapanlara asla prim vermeyin."

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan, ayağının tozuyla geldiği Libya'nın başkenti Trablus'ta Şehitler Meydanı'nda halkla Cuma namazı kıldı.

ESAD'A MESAJ                                                                          

Sarkozy kurtarıcı gibi karşılandı!
- Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Libya ziyaretini Türk basını 'rezil oldu' diye verirken, Fransız basını aksi yönde yayın yaptı. Haberin ayrıntılarını okumak için TIKLAYIN

- Erdoğan'a özenen Sarkozy rezil oldu. Haberin ayrıntılarını okumak için TIKLAYIN

- Yeni Libya'yı Türkiye inşaa edecek.
Ayrıntılar için TIKLAYIN...

Namazın ardından aynı meydanda halka seslenen Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a çağrıda bulundu:

''Suriye'de de halkına zulmedenler ayakta kalamayacaklardır. Zira zulüm ile abad olunmaz. Artık otokrasi dönemleri bitiyor. Totaliter rejimler gidiyor. Artık halkın iktidarı geliyor."

Libyalı muhaliflere hitaben ise "Halkın iradesinin önünde hiçbir gücün duramayacağını sizler gösterdiniz" diyen Erdoğan, Arap baharını estirenleri tek tek ziyaret edip selamladığını ifade etti.

BÜYÜK HEYECAN

''Libya halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini zaferle sonuçlandırdığına şahit olmak, benim için büyük bir heyecandır, büyük bir mutluluktur" diyen Erdoğan, Sirte'ye seslendi:

"Buradan Sirte'ye sesleniyorum, buradan Bin Velid'e sesleniyorum, buradan Seba'ya sesleniyorum:

Gelin, 10 bin civarında kardeşiniz şu anda aç, susuz. Buradaki kardeşlerinizle kucaklaşın. Kan dökmek bize yakışmıyor. Bir olalım, beraber olalım ve bu birliğimiz, beraberliğimiz Libya'nın özgürlüğünü, Libya'nın bir an önce en ileri ülkeler seviyesine çıkmasını sağlasın.

Diyorum ki: Halkın gücü ve iradesi önünde hiçbir yönetimin duramayacağını bütün dünyaya sizler gösterdiniz. Bu uğurda hayatlarını kaybeden Libya'lı kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara sabırlar diliyorum."

NİFAK SOKANLARA UYMAYIN!

İsim vermeden İngiltere Başbakanı David Cameron ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi isim vermeden hedefe oturttu.

"Bir olun, beraber olun. Aranıza nifak sokmak isteyen güçlere asla uymayın. Libya'nın yeraltı zenginlikleri üzerinde hesap yapanlara asla prim vermeyin. Libya, Libyalılarındır. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.''

Başbakan Erdoğan, sözlerini Arapça cümlelerle tamamladı. Erdoğan'ın sözleri zaman zaman sloganlarla kesildi.

İLK GÖRÜŞME HAVALİMANINDA

Özel uçak "ANA" ile TSİ 12.15'te Trablus'a inen Başbakan Erdoğan'ı, Metiga Askeri Havaalanı'nda UGK Başkanı Abdulcelil, Başkan Yardımcısı Mahmut Cibril, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türk iş adamları ve Libya'da yaşayan bazı Türk vatandaşları karşıladı.

Abdulcelil tarafından kucaklanarak karşılanan Başbakan Erdoğan, muhalif lider ile Metiga Askeri Havaalanı'nda bir görüşme gerçekleştirdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 

Erdoğan'ın uçağının inişi öncesinde özel hareket polisleriyle Libya Muhalif Güçleri havaalanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Başbakanlık korumaları da bomba arama köpekleriyle havaalaanı ve çevresinde arama yaptı.

Başbakan Erdoğan'a Libya ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli eşlik ediyor.

MUHALİFLER SİRTE'YE GİRDİ

Dün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ın sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği Libya'da, muhalif güçler bugün firari lider Muammer Kaddafi'nin doğum yeri olan Sirte'ye girdi.

El Cezire televizyonu, kentin yaklaşık 10 kilometre güneyinde yer alan havaalanının, muhalifler tarafından ele geçirildiğini duyurdu.

Muhaliflerin, Beni Velid ve Sirte'de kent merkezlerine doğru ilerledikleri belirtildi.