BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sarkozy kurtarıcı gibi karşılandı!

Sarkozy'nin Libya ziyaretini Türk basını 'rezil oldu' diye verirken, Fransız basını aksi yönde gördü.

Abone ol

Libya'ya müdahalede ilk silahı ateşleyen ve Bingazi'ye giden Sarkozy'i Fransız basını kahraman ilan etti. Sarkozy'nin Libya'da kurtarıcı gibi karşılandığı iddia edildi.

Fransa'da yayımlanan siyasi gazeteler, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, İngiltere Başbakanı David Cameron ile Libya'ya dün yaptığı ziyarete geniş yer verdiler.

Liberatian gazetesinde, ''Sarkozy Libya'da evinde gibi karşılandı'' başlığıyla verilen haberde, Sarkozy'nin Libya halkına yönelik konuşmasına geniş yer verildi.

Gazetenin haberinde, ''Kaddafi'nin yönetimi terk etmesine rağmen Libya'da sorunun tamamen bitmediği ve radikal grupların istikrarı ciddi bir şekilde tehdit ettiği'' yorumu yapıldı. 

LİBYA'NIN KURTARICILARI

Le Figaro gazetesinde, ''Sarkozy ve Cameron kurtarıcı gibi karşılandı'' başlığıyla verilen haberde de ziyaretle ilgili gelişmelere ayrıntılı bir şekilde yer verilirken, yine bu ülkedeki radikal grupların tehlikesine dikkat çekildi.

EN ÖNEMLİ BAŞARISI

Bu gazetenin başyazısında, ''Libya politikası, Sarkozy'nin cumhurbaşkanı dönemindeki en önemli başarılarından birisi olarak'' gösterildi.

GENÇLERE DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

Fransa'nın Libya ve Arap baharını yaşayan ülkelerde önemli rol oynadığı ifade edilen başyazıda, Sarkozy'nin dün Libya gençlerine konuşurken, bütün Arap gençlerine de demokrasi yolunda önemli mesajlar gönderdiği ifade edildi.

SARKOZY BAŞARISINI TESCİLLEME PEŞİNDE

Yazının sonunda, ''Arap ülkelerinin demokrasiye geçmesi halinde, Sarkozy'nin bu başarısının daha fazla anlam taşıyacağı'' belirtilerken, ''bu başarının gerçekleşebileceğine dair hala soru işaretleri olduğu'' yorumu yapıldı.