BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

O kampa sadece Hatay valisi giriyor

Hatay valisi Celalettin Lekesiz, CHP'li vekillerin sokulmadığı Hatay'daki Apaydın kampıyla ilgili açıklama yaptı

Abone ol

Vali Lekesiz, Suriye ordusundan firar eden askerlerin kaldığı kampa sadece kendisinin girdiğini belirterek, "Adalet Bakanımız dahil kimse girmedi" dedi.

ANGELİNA JOLİE GİRİYOR
CHP'Lİ VEKİL GİDEMİYOR
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Apaydın Kampı’na ilişkin “güvenlik gerekçesiyle, özel kamplara özel uygulamaların olmasının doğal olduğu” açıklaması kampa alınmayan CHP’li vekillerini kızdırdı.
HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Suriye ordusundan firar eden asker ve ailelerinin kaldığı Hatay'daki Apaydın kampıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

CHP'li milletvekillerin sokulmadığı kampla ilgili açıklamalarda bulunan Hatay valisi Celalettin Lekesiz, Apaydın'daki kampta Esad'dan kaçan Suriyeli askerlerin ve ailerinin kaldığını söyledi. Lekesiz, "Can güvenliği korkusuyla buraya kimsenin girmesini istemiyorlar. Adalet Bakanımız dahil kimse girmedi. Sadece ben giriyorum" dedi.

'HATAY'I ÇÖZEN, TÜRKİYE'NİN KİLİDİNİ ÇÖZER'

Hürriyet'ten Metehan Demir'in haberine göre Hatay valisi Lekesiz, “Alevi’siyle Sünni’siyle, Türk’ü, Arap’ı, Kürt’ü ile Hatay’ın hayalleri var, kimse oyuna gelmez. Burada ben, sen, o yok, biz varız. Haritaya bakın. Hatay, kilit gibi aşağıdadır. Bu kilidi çözen, Türkiye’nin şifrelerini çözer” şeklinde konuştu.

'ADALET BAKANI DA GİRMEDİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, milletvekillerinin alınmamasıyla gündeme getirdiği Apaydın Kampı’yla ilgili açıklamalarda bulunan Hatay valisi Celalettin Lekesiz şunları söyledi:

“Burası için üretilen komplo teorisinin haddi hesabı yok. Buraya sadece ben giriyorum. Tek hassasiyet, burada askerler ve ailelerinin kalması. Kendileri yalnızca can güvenliklerinden endişe ettikleri için buraya kimsenin girmesini istemiyorlar. Adalet Bakanımız da dahil olmak üzere buraya kimse girmedi. Burada Türkiye Cumhuriyetinin topraklarında gizli faaliyetler yürütülmesi, askeri eğitimlerin verilmesi, karanlık işlerin çevrilmesi mümkün mü? Sadece kendi ailelerinin can güvenliğinden endişe ediyorlar, kimsenin girmesini istemiyorlar, biz de saygı gösteriyoruz."