BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Angelina Jolie gidiyor CHP'li vekil gidemiyor!

CHP milletvekili Refik Eryılmaz'dan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na güvenlik sorusu...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Apaydın Kampı’na ilişkin “güvenlik gerekçesiyle, özel kamplara özel uygulamaların olmasının doğal olduğu” açıklaması kampa alınmayan CHP’li vekillerini kızdırdı.

Bakanın açıklamasının kendisini tatmin etmediğini belirten Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, şu tepkiyi gösterdi:

Sayın bakan, kampta bulunanların benimle görüşmek istemeyebileceğini belirtiyor. Onun için ben de kamptakilerle değil, orada bulunan görevlilerle görüşmek istediğimi söyledim. Buna rağmen alınmadım. Dünya basınında oranın CIA kampı olduğu yazılıyor. Bu isnatların aslı astarı var mı, oraya girip öğrenmek istiyorum. Sayın bakan, olayı geçiştiriyor, bilgi vermiyor. Niye o kampa milletvekili olarak giremiyorum? Yanıt verilmeli.”

ANGELINA JOLIE GEZİYOR BİZ GEZEMİYORUZ
CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise “Kendi ülkemizdeki bir kampta milletvekilinin güvenliğini sağlayamıyorsak, kusura bakmasın sayın bakan istifa etmeli” dedi. Eryılmaz şöyle konuştu:

Ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie Hatay’a geldiği zaman, kampları ziyareti güvenlik sorunu olmuyor olmuyor da, milletvekilleri gezdiği zaman mı oluyor? Dünyanın dört bir yanından gazeteciler o kampları gezerek haber yaptığında güvenlik sorunu olmuyor da, milletvekilleri gezdiği zaman mı oluyor? Eğer orada bizim güvenliğimizi sağlayamıyorsanız, demek ki söylenenler, iddialar doğru. Orada bir tehlike var. O kampta normal insanlar kalmıyor, demektir.” Eryılmaz Apaydın Kampı’nı ziyaret için Hatay Valiliği’ne dilekçe vereceklerini söyledi.

NEYİ SAKLIYORSUNUZ?
CHP Sözcüsü Haluk Koç da “Bu çadırkentler Türkiye Cumhuriyeti topraklarında mı değil mi? Yoksa orası şu anda operasyonel işbirliğine gitmeye çalıştığınız ABD’nin, bu projenin başından itibaren uygulamaya koyduğu bir üs bölgesi mi? Neyi saklıyorsunuz? Neyi gözlerden ırak tutmaya çalışıyorsunuz?” diye sordu. CNN Türk’e konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu da “Kendi topraklarında kurtarılmış bölge ilan edip milletvekilerimizi almıyorsanız bunun hesabını vermek zorundasınız. O kamplara Amerikalı sanatçılar giriyor, herkes giriyor ama milli iradenin temsilcileri giremiyor” dedi.