BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.382,91
HABER /  GÜNCEL

O kadın konuştu, Muharrem İnce çıldırdı

Muharrem İnce'yi hedef alan tazciz suçlaması nerdeyse bütün partiyi etkisi altına aldı. CHP'nin ana gündem maddesi taciz oldu.

Abone ol

Bülent Arınç'ın meclis kürsüsünde Muharrem İnce'ye yönelik olay yaratan sözlerinin ardından cinsel taciz suçlaması giderek büyüyor. 

MUHARREM İNCE'DEN ŞOK KARAR!

CHP'li vekil Muharrem İnce, taciz iddiaları karşısında dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

MUHARREM İNCE'NİN YANINA OTURMAYIN

 Bülent Arınç'ın CHP'li kadınlara hitaben, "Muharrem İnce'nin yanına oturmayın" çağrısına sert yanıt parti sözcüsü Emine ülker Tarhan'dan geldi. Bülent Arınç'ı sert sözlerle kınayan Tarhan şunları söyledi:

“Kadına yönelik bakış açısı ve cinsiyetçi yaklaşımları malum olan bu zatın, kadın milletvekillerinin nerede oturup oturmayacağına ilişkin yorumlarını ve saldırısını şiddetle kınıyoruz. Sayın Güldal Mumcu’nun odasını basabilecek nitelikteki bir kişiden bizim alacağımız herhangi bir hayat dersi bulunmamaktadır”

Öte yandan, Muharrem İnce'nin kendisine taciz mesajları attığını söyleyen Fatma B. ise, başına gelenler yüzünden neredeyse bunalımda.

Derdini anlatmak için çalmadık kapı bırakmayan Fatma B., kendisine yardım etmesi için CHP'li il ve ilçe başkanına gitmiş. CHP’li İlçe Başkanı Mehmet Bal ve CHP’li Hamdi Şen’e Muharrem İnce tarafından gönderilen mesajları gösteren Fatma B., kendisine yardımcı olmalarını istemiş.

Muharrem İnce'nin kendisine yönelik davranışları karşısında da iyice öfkelenen Fatma B. "yasal işlem başlatılması için telefonumu avukatıma teslim ettim ama mesajları silmişler" diyor ve ekliyor, "lütfen olayı bilen CHP'liler susmasınlar" 
 
BEN FAKİR DEĞİLİM

"Benim Muharrem İnce'den para istediğimi söylüyorlar, benim maddi durumum gayet iyi, onun bana borcu vardı onu ödemedi, iyice araştırsınlar" diyen Fatma B., AKP'lilerle işbirliği yaptıpına dair duydukları karşısında da oldukça şaşkın. Ben CHP'li bir aileden geliyorum, ben solcuyum diyerek kendini savundu. 

MUHARREM İNCE SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Muharrem İnce ise sessizliğini Yalova halkına yolladığı mesajla bozdu:

“Doğruyu bulacak olan mahkemedir. Yargılanmak aklanma hakkımı kullanmak istiyorum. Değerli Yalovalılar, emin olmanızı isterim ki sizleri utandıracak yanlış bir iş yapmadım. 2.5 yıldır yargıda olan bu konuyla ilgili iki gazeteden tazminat kazandım. Ciddiye alıp fezleke düzenleyen savcıyı da HSYK’ya şikâyet ettim. Beni Meclis’e gönderdiğinizde ne kadar temiz ve lekesizsem, bugün de aynı durumda olduğumdan kuşku duymayınız. Bu tür iftiralarla susacağımı düşünenleri hayal kırıklığına uğratacağım.”

Bülent Arınç'ın taciz suçlamasının ardından günlerdir ulaşmaya çalıştığımız Muharrem İnce'ye nihayet bugün ulaştık.

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Telefonda oldukça öfkeli konuşan Muharrem İnce, yaşananların hesabını sormak için beklenen gün mutlaka gelecektir diyor.

Muharrem Bey, taciz konusunda suçlandınız ama bu konuda çok sessiz kaldınız, medya sizden bir açıklama bekliyor, neler söylemek istersiniz?

"Ne yapacağım, medya maymunu mu olacağım, söyleyeceğim tek şey var, benim hakkımda böyle bir iddia var, bu gerçek olduğu anlamına gelmez. Bunun yolu nedir, benim suçlu olup olmadığıma kim karar verecek, Bülent Arınç mı, medya mı, ben mi, yoksa mahkemeler mi, kim karar verecek.   Mahkeme karar verecek, mahkemenin karar vermesi için ne olması lazım, benim dokunulmazlığımın kaldırılması lazım, defalarca Meclis Başkanlığı'na dilekçe verdim, dokunulmazlığımı kaldırmıyorlar ve ardımdan da kıs kıs gülüyorlar, ne yapayım ben."

İstifa etmeniz gerektiğini söylüyorlar, istifa edecek misiniz?

"Niye istifa edeyim, Bülent Arınç'ın babasının çiftliği mi orası, Tayyip Erdoğan kalpazanlıktan suçlanıyor istifa etti mi, ihaleye fesat karıştırmaktan istifa etti mi, böyle mantık olur mu?"

Fatma B. açıklamalar yapıyor, bu açıklamalarla ilgili ne diyeceksiniz?

"Bırakın ayrıntıları, bunlara gerek yok, ayrıntılara girmem, ayrıntı vermem ben." 

Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz?

"Hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum, görevimi aslanlar gibi yapmaya devam edeceğim." 

Ama Bülent Arınç'a "Bunu size çok ağır ödeteceğim" dediniz, bu ne anlama geliyor?

"Zamanı gelince görürsünüz."