BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
HABER /  GÜNCEL

NATO'dan Rusya'ya Patriot cevabı

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Suriye sınırına yerleştirilecek Patriot füzeleriyle ilgili Rusya'nın eleştirilerine yanıt verdi.

Abone ol

TRT Haber televizyonunun aktardığına göre, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya'nın Türkiye sınırına yerleştirilecek Patriot füzeleriyle ilgili eleştirilerine, "Sınıra yerleştirilen Patriot'lar tamamen savunma amaçlıdır" diye yanıt verdi.

Aynı dakikalarda Suriye devlet televizyonuna konuşan bir Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de füzelerin sınıra yerleştirilmesini "yeni bir provokasyon hamlesi" olarak nitelendirdi.

'RUSYA'NIN KAYGILANMASINI GEREKTİRECEK DURUM YOK'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Patriot füze sisteminin, kararda ve talepte yer aldığı gibi savunma sistemi olduğuna işaret ederek, "Hiçbir ülkenin özellikle de Rusya'nın bu konuda herhangi bir kaygı beyan etmesini gerektirecek bir durum yok" dedi.

Davutoğlu, "Türkiye kendi güvenliği ile ilgili her türlü tedbiri alır, kendi ulusal kapasitesi ile alır, ittifak sistemi içinde alır. Zaten bu konunun teknik detayını bilenler gayet vakıftırlar ki, bunu Rusya da gayet iyi bilir. Bu, savunmaya dönük bir sistemdir" diye konuştu.

'BÖLGEYE İSTİKRAR GETİRMEZ'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, dün bir açıklama yaparak Türkiye-Suriye sınırına Patriot yerleştirilmesinin bölgeye istikrar getirmeyeceğini söylemişti.

Interfax haber ajansına konuşan Lukaşeviç, "Bizim bu konuda Türk mevkidaşlarımıza önerimiz tamamen farklıdır. Potansiyelinizi, kısa sürede Suriye'deki taraflar arasında diyalog ortamının sağlanması için, Suriye muhalefetini etkilemek üzerine kullanınız" demişti.