BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Okulun hizmetlisi öğretmen oldu

Azmin elinden hiçbirşey kurtulamaz diye boşuna dememişler. Bu öğretmenin dününe baktığınızda bunu göreceksiniz.

Abone ol

Hizmetli olarak çalışırken önce açık liseyi sonra Eğitim Fakültesi'ni bitirerek öğretmen olan Öztürk, gençlere örnek oluyor.

Sinop'un Türkeli ilçesinde yatılı okuduğu okulu, lise birinci sınıfta kalınca bırakan, ardından da iş hayatına atılarak çeşitli işlerde çalışan Hasan Fehmi Öztürk'ün hayatı, 1998 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşra teşkilatına hizmetli alımı için açtığı sınavı kazanmasıyla değişti.

Helaldi İlköğretim okulunda hizmetli kadrosuyla görev başlayan Öztürk, okumamış olmanın içinde yarattığı boşluğu doldurmak için önce açık liseyi iki yılda bitirdi. Daha sonra 2002 yılında Öğrenci Seçme Sınavı'na(ÖSS) girerek, Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği'ni bölümünü kazanmayı başardı.

Bir yandan üniversite okuyup diğer yandan da lisede bekçilik yapan Öztürk, fakülteyi 4 yılın sonunda başarıyla bitirdi. Öztürk, dikey geçiş sınavıyla da çok istediği öğretmenlik mesleğine başladı.Hizmetliyken öğretmen olmayı başaran Öztürk, okulunda ve çevresindeki herkese örnek olmaya devam ediyor.