BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O ihbar telefonu ABDden gelmiş

"Arınç'a suikast yapacaklar" ihbarının yapıldığı telefonun, Amerika'dan açıldığı belirlendi.

Abone ol


İNTERNETHABER
ANKARA-
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alınan subayların, yakalanmalarını sağlayan ihbar telefonunun ABD'den açıldığı ortaya çıktı. ABD'den Gelen ‘ihbar’ telefonunda 2 aracın plakalarının bile polise verildiği anlaşıldı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da aramanın yurt dışından yapıldığını tespit etti.

SUİKAST İHBARI ABD'DEN
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alınan subayların mahkeme ifadelerinden ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Hürriyet’in haberine göre, subayları yakalatmak için ABD’den açılan ihbar telefonunda iki aracın plakasının da polise verildiği anlaşıldı. Seferberlik Bölge Başkanı Albay Yusuf A., Albay Erkan Y.B. ve Binbaşı İbrahim G.’nin Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ifadeleri sırasında avukat Süleyman Ayhan, savcılığın, şüpheleri Genelkurmay üzerinde toplayacak bir yöntem uygulandığını savundu. İfade tutanağına göre Ayhan şunları söyledi

“İstediğimiz deliller araştırılsaydı başından itibaren takibi yapılan Kurmay Albay Baki K.’nın kullandığı cep telefonu ile müvekkillerime ait cep telefonlarının 200 metre aralıklarla birbirini takip ettiği, aynı baz istasyonlarından geçtiği tespit edilebilirdi. Ama bu yapılmamıştır. “

DERİN BAĞLANTILAR
Ayhan, “Özel Kuvvetler, onun da bağlı olduğu Genelkurmay zan altında bırakılmıştır. Soruşturmaya dayanak yapılan ihbar numarası 123 06 06’dır. Bu numara Amerika üzerinden yapılan bir ihbarı kanıtlamaktadır. Amerika’dan yapılan ihbarda müvekkillerimin kullandığı araç plakaları bile verilmiştir “ diye konuştu.

TİB DE DOĞRULADI
Öte yandan, Milliyet’te yer alan bir habere göre de, Arınç’a yönelik eylem olacağı ihbarını bildiren telefon numarasının belirlenmesi için TİB’in gönderdiği yazının yanıtı savcılığa ulaştı. Arınç’a yönelik suikast amacıyla iki aracın Çukurambar’da ” dolaştığı “ bilgisi verilen ihbarın geldiği telefon numarası Türk Telekom sistemine dahil çıkmadı. TİB’in gönderdiği yazıya göre, aramanın büyük olasılıkla yurt dışında bir aboneye ait olduğu belirtildi.

Şimdi o telefonun izi sürülecek ve derin bağlantılar, operasyonun kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortaya çıkartılmaya çalışılacak.