BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  POLİTİKA

Bakan Kavafın baskınları işe yarıyor

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yaptığı gece yarısı ziyaretleri ve habersiz denetimleriyle dikkat çekiyor.

Abone ol

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 8 ayda 29 şehri ziyaret etti.

Devlet Bakanı Kavaf, incelemelerinin 2010 yılında devam edeceğini belirtti. İnsan odaklı çalışma yürüttüklerini belirten Kavaf, şöyle konuştu:

''Faaliyet alanımız insan merkezlidir. Kurumları doğal halleriyle görüp tespitler yapmayı ve buna uygun çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı hayata hazırlarken, onların şartlarını yerinde incelemek, çocuklarımıza hak ettikleri, kaliteli yaşam alanları sağlamak çok önemli. Sosyal devlet ilkesiyle hareket ederek çok değer verdiğimiz engelli ve yaşlıların durumlarını ziyaretlerimizde daha yakından görüyoruz. Habersiz incelemelerden çok daha sağlıklı sonuçlar alıyoruz.''


GECE YARISI BASKINLARI İŞE YARIYOR

Kavaf, 5 Mayıs 2009'da Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığına getirildikten sonra gece yarısı ziyaretleri, habersiz denetimleriyle dikkati çekti.
Bakanlığına bağlı çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, rehabilitasyon merkezi, huzur evi gibi kuruluşları habersiz incelemeyi tercih eden Kavaf, çocukların, yaşlıların sorunlarını yüz yüze görüşmelerde dinledi.

Kavaf, 8 ayda İstanbul, Tekirdağ, Sakarya, Düzce, Yalova, Bursa, İzmir, Denizli, Burdur, Antalya, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Mersin, Çankırı, Adana, Hatay, Trabzon, Gümüşhane, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Ağrı, Van ve Elazığ illerini ziyaret etti.

Bakan Kavaf, ayrıca Arnavutluk, Fransa, Mısır ve Ürdün'e gitti. Denizli'nin ilk kadın bakanı olan Kavaf, memleketini de 14 kez ziyarette bulundu.

Selam Aliye Kavaf'ın, bu ay içerisinde Niğde, Samsun, Kastamonu, Sinop, Aksaray, Nevşehir, Kahramanmaraş, Bursa, Edirne, Denizli ve İstanbul'da incelemelerde bulunacağı öğrenildi.