BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.400,39
HABER /  GÜNCEL

O iddialara hükümetten ilk yanıt!

El Arabiya’nın ‘Suriye Türk pilotları öldürüp tekrar denize attı’ iddiasına hükümetten ilk yanıt geldi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM El Arabiya’nın ‘Suriye Türk pilotları öldürüp tekrar denize attı’ iddiası için Savunma Bakanı İsmet Yıldız "bu iddialara itibar etmemeliyiz" yanıtını verdi.

Türk pilotları Suriye sağ yakalayıp öldürdü iddiasına hem Rusya'dan hem de ABD'den yalanlama geldi. Ardından hükümet bu iddialarla ilgili ilk açıklamasını canlı yayında yaptı.

1.20121002102124.jpg

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı canlı yayında  El Arabiya gazetesinin, Akdeniz’de düşürülen Türk jetiyle ilgili ortaya attığı iddialara yanıt verdi. Dışışleri Bakanlığı’nın iddiaları incelediğini belirten Yılmaz, “İlk bilgilere göre, iddia edilen hususlar kesinlikle doğru değildir. Bu iddialara itibar edilmemelidir” diye konuştu.

3.20121002110423.jpgYALAN BİLGİ VERMEZLER

Dezenformasyon yapıldığını ifade eden Yılmaz, “Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yalan bilgi vermez. Bu millete ne bilgi verdiyse, doğrudur. Hiçbir yanlışlık yoktur, çelişen bir durum yoktur. Farklı görülen şeyler izaha ihtiyacı vardır. Gerekli açıklama yapılacaktır” dedi.

EL ARABIYA'NIN İDDİASI
Geçtiğimiz günlerde Suriye hükümetine ait olduğunu öne sürdüğü bazı gizli belgeleri yayımlayan El Arabiya televizyonu, iki Türk pilotunun önce sağ olarak ele geçirildiğini iddia etti.El Arabiya, Türk pilotların daha sonra Esad ordusu tarafından öldürüldüğünü savundu.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait RF-4E tipi bir keşif uçağı 22 Haziran’da Suriye açıklarında düşmüştü. Şehit pilotlar Gökhan Ertan ile Hasan Hüseyin Aksoy’un naaşlarına 1300 metre derinlikte ulaşılmıştı.