BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  DÜNYA

Türk düşmanları suç makinesi çıktı

Alman devlet kanalları ZDF ve ARD, Bremen'deki kundaklama olayı ve gelişmelerine geniş yer vermeyi sürdürdü.

Abone ol

Almanya'nın Bremen kentinde 'Türk mahallesi' olarak bilinen  Gröpelingen Heerstrasse'de Türkler'in oturduğu 231 ve 368 numaralı binaların kapılarını kırdıktan sonra yanında getirdiği bidondaki benzini döküp ateşe veren şüpheli yakalandı. Görgü tanıklarının ifadesi üzerine yakalanan kundakçının, kundaklama ve oto hırsızlığı suçlarından sabıkası olduğu açıklandı.

Bremen İçişleri Senatörü Ulrich Maeurer, olaydan sonra harekete geçen polisin görgü tanıklarının verdiği ifadeye dayanarak 22 yaşındaki şüpheliyi yakındaki bir binanın önünde döner yerken yakaladığını ve teşhis edildiğini açıkladı. Maeurer, saldırının önce aşırı sağcıların işi olduğunun değerlendirildiğini ancak ifade vermeyi kabul etmeyen şüpheli için bu yönde bir suçlama getirecek iz bulamadıklarını, binaların rast gele seçildiğini düşündüklerini  bildirdi.

Ateşe verilen ilk binada ikisi Türk aile olmak üzere 20, diğerinde de 30 kişinin yaşadığını, binada oturanların  yangını çabuk fark etmesi üzerine olası facianın önlendiği ifade edildi.

Binadan yara almadan kurtarılan Türkler, geçmişteki benzer olayları göz önüne alarak kurtuldukları için kendilerini şanslı hissettiklerini, can ve güvenliklerinin sağlanması gerektiğini söyledi.