BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.426,19
HABER /  POLİTİKA

O görüntüleri Erdoğan böyle yorumladı

Başbakan Erdoğan terörle mücadeleye usanmadan devam edeceklerini söyledi ve ekledi...

Abone ol

Bayram namazı sonrasında konuşan Başbakan Erdoğan, BDP’lilerin PKK’lılar ile buluşmasına tepki gösterdi. BDP’nin PKK’ya “terör örgütü” diyemediği vurgulayan Erdoğan, “Bu ne muhabbet” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayram namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Başbakan Erdoğan, şu yanıtı verdi:

BDP'NİN VARLIK SEBEBİ PKK'YA BAĞLI

''Şunu çok açık ve net söylemek zorundayım; aslında bunu yazılı ve görsel medyanın çok daha farklı bir şekilde de işlemesi lazım. O da şu; Türkiye'de oynanan senaryonun bu farklı bir versiyonu ve parlamentoda yaptığım birçok konuşmada, parlamentodaki uzantısı olan BDP'ye; batı, bölücü terör örgütünü ilan ediyor, 'bu bir terör örgütüdür' diyor. Siz niçin bunu söyleyemiyorsunuz, bunu açıklayın dediğimizde, bugüne kadar BDP bu bölücü terör örgütünü, hiçbir zaman 'bu bir terör örgütüdür' diye ilan edememiştir. Niye? Çünkü onların parlamentoya girme veya varlık sebebi bölücü terör örgütüne bağlıdır. Bölücü terör örgütünün oluşturduğu o korku toplumu içerisinden bunlar parlamentoya gelmektedirler.

BU NE MUHABBET

Eğer Güneydoğu'da benim Kürt kardeşim, bu korkunun ve tehdidin altında olmamış olsa, o zaman zaten bunlar şu anda aldıkları oyların kahir ekseriyetini alamayacaklardır. Ama işte gördüğünüz gibi milletvekilleri kardeşler olarak birbirlerine sarılabiliyorlar. Öyle diyorlar ve bütün bunların hepsi kayıtlarda var. Medya zaten bunların tespitini de yapmış vaziyette. Bize düşen nedir? 'Bu ne muhabbet' demektir. Muhabbetleri bu kadar ileri derecededir. Bundan öncede buna benzer senaryolar zaten yine oynanmıştır.''

KIDEM TAZMİNATI

Kıdem tazimatı taslağının kaldırıldığı yönündeki haberlere de Erdoğan, "Kıdem tazminatı konusunda kesin kararımız yoktur. İşçi ve işveren sendikları anlaşırsa biz gerekli adımı atarız" diye cevap verdi.