BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

PKK-BDP orada devlet nerede?

BDP'li vekiller ile teröristlerin buluşması yankı uyandırdı. Diğer siyasiler gibi Kılıçdaroğlu'nun da gündeminde o görüntüler vardı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu; 'PKK orada, BDP orada, basın orada, devlet nerede?' diye sordu.

BDP heyetiyle PKK'lıların buluşmasını hükümetin acziyeti olarak gören Kılıçdaroğlu, iktidara yüklendi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari’deki PKK ile BDP buluşmasını değerlendirdi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili ''Oslo'da mı, Suriye'de mi, Amerika'da mı, Avustralya'da mı oldu? Hayır, Türkiye'de oldu. Orada medya, PKK'lılar, BDP'liler, gazeteciler, halk, halkın bir bölümü vardı. Devlet neredeydi acaba? Sayın Başbakan bunu kendisine soruyor mu? Devlet neredeydi, hükümet neredeydi?'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Sultangazi'de düzenlenen bayramlaşma töreni sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, kaçırılan milletvekilinin CHP'li olmasına rağmen, suçlanan tarafın CHP olduğunu belirterek, ''Bunun akılla mantıkla bağdaşır bir yönü var mı? Hayır'' dedi.

HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''BDP'li milletvekilleri ile PKK'nın buluşması, Oslo'da mı, Suriye'de mi, Amerika'da mı, Avustralya'da mı oldu? Hayır, Türkiye'de oldu. Orada medya, PKK'lılar, BDP'liler, gazeteciler, halk, halkın bir bölümü vardı. Devlet neredeydi acaba? Sayın Başbakan bunu kendisine soruyor mu? Devlet neredeydi, hükümet neredeydi? Önce sorulması gereken soru şu, sayın Başbakan siz hangi ülkenin başbakanısınız? Bu ülkede terör örgütü mensuplarıyla onlara şu veya bu şekilde destek veren bir grup bir araya geliyor kucaklaşıyorlar, Habur görüntüleri çıkıyor ortaya. Suçlu CHP...Bu kadar kısır, bu kadar sığ düşünen bir yönetim anlayışı, siyasal anlayış olabilir mi? Sayın Başbakan soruyorum, siz hangi ülkenin başbakanısınız? Bu görüntüler başka bir ülkede mi, Türkiye'de mi oldu? Türkiye'de olduysa bunun sorumlusu ne zamandan beri CHP? CHP iktidarda mı? Sayın başbakana şunu da hatırlatmak isterim, şehide kelle diyen kimdi? CHP'liler mi? Şehide kelle diyen bu başbakan değil miydi? Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, 'Birkaç Mehmet öldü diye meclisi mi toplayacağız?' diyen kimdi? AKP'nin sıradan bir milletvekili mi, AKP'nin sözcüsü ve yönetiminde görev alan biri mi? Biz hiçbir zaman şehitlerimize kelle demedik. 'Onlar bizim onurumuzdur' dedik. Başımızın üzerinde taşıdık. Biz hiçbir zaman 'Birkaç Mehmet öldü diye parlamento toplanır mı?' demedik. Parlamentoyu adam gibi topladık. Kaçan kimdi? AKP ve sayın Başbakan. Suçlanan kim CHP. Milletimin vicdanına havale ediyorum.''