BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal börek açtı

Baykal, ardından gittiği börek salonunda eliyle açtığı böreği pişirdikten sonra gazetecilere ikram etti.

Abone ol

Bayramı memleketinde geçiren CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kaldı.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını CHP Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve eski CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken ile birlikte dedesi Şeyh Ahmet Efendinin imamlık yapmış olduğu Kaleiçi’ndeki Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde kıldı.

Bayramı memleketinde geçiren Deniz Baykal, bayram namazının ardından cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Baykal, herkesin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, bu bayramın istenilen gönüllerden geçen bir bayram olamadığını söyledi.

Bu bayramın ertelenmiş mutlulukların, birikmiş acıların bayramı olduğunu ifade eden Baykal, şöyle konuştu: “Bu bayramı bu duygular içinde yaşıyoruz. Hem ülkemizde hem bölgemizde hem dünyada çok büyük acılar yaşanıyor. Çok büyük ızdıraplar yaşanıyor. Bu bayram, bu acıları derinden hissetmek, bu acılara karşı direncimizi artırmak için bir fırsat olmalıdır”

ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye’de en büyük sorunun şiddet olduğunu savunan Baykal, şunları söyleu.20120819121514.jpgdi: ”Şiddetten çok çektik, çekmeye devam ediyoruz. Şiddet hoşgörünün tükendiği noktada ortaya çıkıyor. O nedenle hoşgörü duygusunu canlandırmak lazım. Ama ne yazık ki hoşgörüyü kaybettik, şiddet egemen olmaya başladı. Şiddete hoşgörü gösterme, şiddeti olağanlaştırma, şiddeti doğal karşılama anlayışı ortaya çıkmaya başladı. Çok tehlikeli bir yaklaşım. Şiddetten bu kadar çeken bir toplumun, şiddetin sıradanlaştırılmasına, olağanlaştırılmasına, şiddetle içli dışlı olunmasına, şiddetle laubali ilişkiler kurulmasına göz yumması kabul edilemez bir durumdur. Umarım bu bayram hepimizin aklımızı başımıza almamız, içine girdiğimiz yanlışlardan çıkmamıza vesile olur. Çok büyük yanlışlara sürükleniyoruz. Yanlışları hayatımızın bir parçası haline getiriyoruz. Bu büyük bir karamsarlık ve umutsuzluk getiriyor. Ama bunun böyle gitmeyeceğini biliyorum. Acı bir bayram yaşıyoruz. Umarım gerçek bayramları yaşayacağımız günlere biran önce ulaşırız”

ÖNCE AÇTI, SONRA GAZETECİLERE YEDİRDİ

Daha sonra Deniz Baykal ve beraberindeki milletvekilleri Antalya'nın meşhur börekçisi Avcuoğlu Börek Salonu'na giderek, Antalya usulü serpme börek yedi. Baykal, tabağında bulunan acı biberleri de yedi. Kahvaltının ardından Baykal, böreğin yapıldığı mutfağa geçti. Ellerini yıkayan Baykal’a işyeri sahibi Sultan Avcuoğlu tarafından önlük takıldı. Tezgahın başına geçen Baykal, eline aldığı hamuru ince bir şekilde açtı. Börek ustası gibi hamura şekil veren Baykal, kıymalı börek hazırladı. Baykal, siyaset kadar, börek yapmanın da zor olduğunu ifade etti.
Baykal, ardından hazırladığı böreği fırına verdi. Baykal daha sonra elleriyle yaptığı böreği gazetecilere ikram etti.