BIST 9.571
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.474,10
HABER /  GÜNCEL

O filme suç duyurusu!

Ankara Barosu'na kayıtlı iki avukat, ''Müslümanların Masumiyeti'' filminin yapımcısı ve yönetmeni hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Ankara Barosu'na kayıtlı avukatlar Özlem Gezeker ve Özgür Meriç Turan, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin yapımcı ve yönetmeniyle ilgili suç duyurusunda bulundu.Avukatlar, suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. Başsavcılık, suç duyurusunu işleme koydu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Türkiye'nin, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğuna dikkat çekildi.

DAVA DİLEKÇESİ YAZILDI

''İnternet ortamında açıkça gösterimde olan filmin yapımcısı ve yönetmeni kişi veya kişiler, sanata ve sanatçıya yakışmadığını düşündüğümüz bir tarzda, kastı maksadını aşan bir eylem birliği içinde en kutsal saydığımız manevi değerimizle ilgili tüm dünya gözü önünde maalesef oynamaktadırlar'' ifadesi kullanılan dilekçede, ''şüphelilerin, Türk vatandaşlarının huzurunu bozduğu, halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği'' belirtildi.

ŞÜPHELİLERİN DIŞARIDA OLMASI YARGILAMAYA ENGEL DEĞİL

Filmin yapımcı ve yönetmeninin ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' ve ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçlarını işledikleri kaydedilen dilekçede, TCK'nın ''Yabancı tarafından işlenen suç'' başlıklı 12. maddesi uyarınca, ''şüphelilerin Türkiye dışında bulunmalarının, haklarında yargılama yapmaya engel olmadığı'' iddia edildi.

Dilekçede, bu nedenle şüphelilerin, TCK 12. madde hükümlerine göre Türkiye'de yargılanmaları ve ''Türkiye'de bulunmaları durumunda en ağır şekilde cezalandırılmaları'' talep edildi.

TCK'nın 12. maddesinde, ''bir yabancının, Türk kanunlarına göre aşağı sınırı en az bir yıl hapis cezasını gerektiren bir suçu yabancı ülkede Türkiye'nin zararına işlediği ve kendisi Türkiye'de bulunduğu takdirde, Türk kanunlarına göre cezalandırılacağı'' düzenleniyor.