BIST 10.224
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.386,45
HABER /  GÜNCEL

O annelerden BDP’ye tepki

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, eylem yaptıkları Dağkapı Meydanı’ndan Kürtçe ’yaşasın barış ve annelerin başkaldırısı’ anlamına ...

Abone ol

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, eylem yaptıkları Dağkapı Meydanı’ndan Kürtçe ’yaşasın barış ve annelerin başkaldırısı’ anlamına gelen ’’Biji Aşiti Serhıldana Dayikan’’ yazılı pankartla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü.
19 Mayıs’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattıkları oturma eylemini Dağkapı Meydanı’nda sürdüren aileler oturma eylemlerinin 33. gününde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Aileler adına konuşan Efekan Toklar’ın annesi Süreyye Toklar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde günlerce oturmalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir yetkilisinin kendileriyle ilgilenmediğini söyledi. Toklar, ’’Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde günlerce oturduk ama bizi buradan resmen kovdular. Biz de bu sürecin içinde olan ve görüşme yapan iki tarafa seslenmek için tarafsız bir yer olan Dağkapı Meydan’ına gidip oturma eylemimizi sürdürdük. Çadırlarımızı ziyaret eden her kesim oldu. Ama ne yazık ki BDP’liler bu çığlığımıza sessiz kalmaya devam ediyor, bizler yüreği yanan aileler olarak BDP’ye bir kez daha sesleniyoruz, elinizi taşın altına koysun, bizim çığlığımızı ve barış sesimizi duyun. Özellikle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak’a sesleniyorum. Bir defa bile olsun gelmediniz yanımıza, sesimizi dinlemediniz ve duymadınız. O da anne biz de anneyiz" dedi.
Açıklamanın ardından aileler oturma eylemine devam etmek üzere Dağkapı Meydanı’na hareket etti.
(İHA)