BIST 9.607
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.473,87
HABER /  GÜNCEL

Brezilya 2014: Son şampiyon İspanya galibiyet arıyor

İlk maçında Hollanda karşısında hezimete uğrayan son şampiyon İspanya bugün TSİ 22:00'de Şili karşısına mutlak galibiyet için çıkacak. Günün ilk maçı ise, hücum gücüyle göz dolduran Hollanda ve Avustralya arasında. Kapanışı Kamerun ve Hırvatistan yapacak.

Abone ol

İlk maçında Hollanda karşısında hezimete uğrayan son şampiyon İspanya bugün TSİ 22:00'de Şili karşısına mutlak galibiyet için çıkacak.

İspanya B grubundaki iddiasını sürdürebilmek için Hollanda karşısında aldığı 5-1'lik yenilginin ardından ilk puanlarını toplamaya çalışacak.

Teknik Direktör Del Bosque'nin ilk maçta çok eleştirilen Real Madrid kalecisi Iker Casillas'a ilk 11'de yer verip vermeyeceği merak konusu.

Günün ilk maçı ise B grubundan. TSİ 19:00'da hücum gücüyle göz dolduran Hollanda ve Avustralya karşılaşacak. Hollanda bu maçı da kazanırsa grup birinciliğine bir adım daha yaklaşmış olacak.

Kapanışı, A grubu mücadelesinde Kamerun ve Hırvatistan TSİ 01:00'da yapacak.

İspanya yaptığı kötü başlangıcı unutturabilecek mi? Hollanda'nın göze hoş gelen futbolu bugün de devam eder mi? İlk maçta Brezilya'yı zorlayan Hırvatistan bugün sahadan gülerek ayrılabilir mi?

BBC spor editörü Mark Lawrenson maçlarla ilgili yorumlarını ve skor tahminlerini derledi.

Avustralya - Hollanda

  • Yer: Beira-Rio stadı, Porto Alegre şehri
  • Başlama saati: TSİ 19:00

Mark Lawrenson: Avustralya yine varını yoğunu sahaya yansıtacaktır. Ancak takımın kadro kalitesi Hollanda ile baş edecek düzeyde değil.

Hollanda'nın dikkat etmesi gereken tek bir şey var, o da rehavet riski. Evet İspanya'yı olağanüstü bir oyunla yendiler ancak alınan o galibiyet tüm maçların kolay geçeceği anlamına gelmez.

Tahmin: Avustralya 0 - 2 Hollanda

İspanya - Şili

  • Yer: Maracana stadı, Rio de Janeiro şehri
  • Başlama saati: TSİ 22:00

Mark Lawrenson: Son şampiyon İspanya Hollanda karşısında maçın ikinci yarısında takım olarak çöküş yaşadı. Ama David Silva ilk yarının sonundaki net gol pozisyonundan yararlanmış olasydı bugünkü maça 3 puanla çıkıyor olabilirlerdi.

Teknik Direktör Vicente Del Bosque'nin bazı değişiklikler yapmasını bekliyorum. Muhtemelen kaleci Casillas bugün ilk 11'de olmayacak.

İspanya'nın bugün gülen taraf olması olası. Şili Avustralya'yı yenmiş olabilir. Ancak zaten gruptaki tüm takımların Avustralya karşısında galip gelmesi bekleniyor.

Tahmin: İspanya 2 - 0 Şili

Kamerun - Hırvatistan

  • Yer: Arena Amazonia,Manaus şehri
  • Başlama saati: TSİ 01:00

Mark Lawrenson: Hırvatistan'ın kendisini toplaması gerekiyor. İki gündür Brezilya maçında aleyhlerine çalınan düdükleri tartışıyorlar.

Artık o maçı geride bırakarak turnuvanın kalanına konsantre olmaları gerek. Hırvatistan, Brezilya maçında iyi bir futbol sergiledi ve ev sahibi ekibe fazlasıyla sorun yaşattı. Özellikle sol kanat oyuncusu Ivica Olic oldukça iyi durumda. Kamerun ise ilk maçında vasatın altındaydı.

Tahmin: Kamerun 1 - 2 Hırvatistan

Günün izlenmesi gereken oyuncusu: Jorge Valdivia

Şili takımının asi ruhlu 10 numarası son derece yetenekli bir oyuncu.

Saha dışında sorunlar yaşasa da, Teknik Direktör Jorge Sampaoli güvenerek onu takıma aldı ve Valdivia ilk maçta bu güveni boşa çıkarmayarak takımın ikinci golünü attı.

Valdivia, antrenmana alkollü gelmek gibi davranışları nedeniyle 2 yıl boyunca uluslararası maçlardan men edilmişti.

Yetenekli orta saha oyuncusu 2012 yılında Brezilya'dayken kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmıştı.

Tüm bu saha dışı olaylara karşın Sampaoli, oyuncusunu "yeri doldurulamaz bir yetenek" diye tanımlıyor.

30 yaşındaki Valdivia, Brezilya'nın Palmeiras kulübünde oynuyor.