BIST 10.260
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.388,31
HABER /  GÜNCEL

İhsanoğlu CHP’nin adayı değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, “Sayın İhsanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı değildir. Sayın İhsannoğlu, halkın, mil...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, “Sayın İhsanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı değildir. Sayın İhsannoğlu, halkın, milletin belirttiğimiz kriterler ölçüsünde ortak adayıdır” dedi.
CHP Sözcüsü Haluk Koç, parti genel merkezinde düzenlediği toplantıda, Irak Türkmenlerinin tehlikede olduğunu belirterek, “Kerkük ciddi tehdit altında. Yeni bir katliam geliyorum diyor” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekmeleddin İhsanoğlu ismini önerdiğini ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bu ismi arkadaşlarıyla görüşerek kabul ettiğini söyledi. Koç, “Sayın İhsanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı değildir. Sayın İhsannoğlu, halkın, milletin belirttiğimiz kriterler ölçüsünde ortak adayıdır” dedi.
Süreçte tartışmaların olmasının doğal olduğunu ifade eden Koç, “Kendi belirlediğimiz kriterlerle, kendi adaylarımızı çıkardığımızda alınacak oylar aşağı yukarı belli. Eleştirilere saygımız var. Partimizin disiplin kurları var. Sayın İhsanoğlu, bilhassa Ortadoğu’da içine düştüğü açmazdan bir denge unsuru olarak Türkiye’yi çıkartabilecek hem doğuda hem batıda saygınlığı olan, sözü dinlenen, güvenilir ve itibarlı bir Türkiye fotoğrafını tekrar ortaya çıkartabilecek aday görünümündedir. Uzlaşma adayıdır. Herkese aynı derecede memnun edecek bir aday ortaya koymak her zaman mümkün değildir” diye konuştu.
(İHA)