BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.410,73
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'den son haberler Mardin'de şehit var

MARDİN Nusaybin'de PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada 1 asker şehit oldu. Başka bir bölgede meydana gelen patlamada ise 1 polis şehit düştü.

Abone ol

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ederken, polis memuru Coşkun Nazilli patlamada, uzman çavuş Vedat Aykut keskin nişancı ateşiyle şehit düştü. Saldırıda 2 asker ve 2 polis yaralandı.

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart günü uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, kazılan hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak amacıyla başlatılan operasyonlara bugün de devam edildi. Jandarma ve polis özel harekat polisinin ortak yürüttüğü operasyonda bu sabah PKK'lı keskin nişancı ateşiyle uzman çavuş 28 yaşındaki Vedat Aykut şehit oldu. ağır yaralandı.Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan uzman çavuş Vedat Aykut, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

TUZAKLANAN PATLAYICI İNFİLAK ETTİ

Nusaybin'de operasyonların devam ettiği bir başka bölgede, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu özel harekat polisi 40 yaşındaki Coşkun Nazilli ağır yaralandı. Polis Coşkun Nazilli kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Nusaybin'de jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyon kapsamında, tankların belirlenen hedeflere tank atışı devam ediyor. Zaman zaman mahallelerden patlama ve silah sesleri duyulurken, patlama sonrası ise yoğun dumanlar yükseldi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN NUSAYBİN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, 13 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 95'e ulaştı. İlçede 16 el yapımı patlayıcının imha edilmesiyle bu sayı 215 oldu.