BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.414,12
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'da silah ve patlama sesleri işte son durum

HAKKARİ Yüksekova'da güvenlik güçleri, tuzaklanan çok sayıda patlayıcı imha edildi. PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlattığı operasyonlar sürüyor.

Abone ol

Yüksekova'da 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu'nda, mahallelere girildi.

Belirlenen hedeflerin top atışlarıyla imha edilmesinden sonra mahalle, sokak ve binalara girerek detaylı ve titiz aramalarda bulunan asker ve polisler, bu çalışmalar sırasında yol ve bina içlerine tuzaklanan çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan arama tarama çalışmaları sırasında teröristlerin kaçmak için kullandıkları tüneller, yer değiştirmek için delinmiş duvarlar ve mevzilerde birer birer ortaya çıktı.

PKK HEDEFLERİ TOP ATIŞIYLA VURULDU

İlçede dün gece de yoğun hareketlilik göze çarptı. Yağmurun etkili olduğu ilçede gece ve bugün PKK'lıların bulunduğu hedefler top atışlarına tutuldu. Kaniheyder, Güngör ve Cumhuriyet mahallelerinde ise sık sık silah sesleri duyuldu.

YÜKSEKOVA'DA SON DURUM TSK AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgilere yer verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda da 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 79 olduğu Yüksekova'da, 8 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 71 oldu. 

Operasyonlarda ayrıca bir lav, bir el bombası, üç Kalaşnikof piyade tüfeği, 13 şarjör ve 390 fişek, bir av tüfeği, bir anti tank roketi, muhtelif yaşam ve tıbbi malzeme de ele geçirildi.