BIST 9.773
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.456,43
HABER /  GÜNCEL

Nuriye Gülmen hakkında sıcak gelişme!

Savcı, KHK ile görevinden atıldığı için açlık grevine başlayan ve tutuklu yargılanan akademisyen Nuriye Gülmen'in tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti reddetti...  

Abone ol

Darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile akademisyenlik görevinden ihraç edilen ve  264 gündür 'İşimi geri istiyorum' talebiyle açlık grevi yapan Gülmen'in davasının 5. duruşması görüldü. Savcı Gülmen için tahliye istedi, mahkeme heyeti reddetti. 

Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülen duruşmaya aynı davadan yargılanan tutuksuz sanık Semih Özakça ile Esra Özakça, Acun Karadağ, Veli Saçılık katılırken Ankara Numune Hastanesi'ndeki tutuklu koğuşunda tutulan Nuriye Gülmen ise duruşma salonuna getirilmedi. Savcı, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Nuriye Gülmen için adli kontrol şartıyla tahliye talep etti.

KAÇMA ŞÜPHESİ YOK

Savcı, tahliye talebi gerekçesinde Gülmen'in kaçma şüphesi ve delilleri karartma ihtimalinin olmadığını vurguladı.

"BU HAFTA İŞE İADE EDİLEBİLİRİM"

KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan, ardından tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen, "Bu hafta OHAL komisyonunun işe iade talepleriyle ilgili ilk kararlarını vermesi bekleniyor. Bu ilk kararların bizim kararın olması bekleniyor. Bu hafta içinde işe iade edilebilirim" dedi.

"TUTUKLU KOŞULLARDA TEDAVİ İSTEMİYORUM"

Tanıkların dinlenmesinin ardından sanık avukatları söz alarak, savcının açıkladığı mütalaaya yönelik savunmalarını yaptı. Mahkeme, Nuriye Gülmen'e tanık ifadeleri ile ilgili görüşlerini sordu. Gülmen, tanık ifadelerine bir şey diyeceği olmadığını belirterek, tahliye talebi ile ilgili ek söz istedi. Konuşmasında tahliyesini talep eden Gülmen, "Bu hafta içinde yeni bir gelişme oldu. Bu hafta OHAL Komisyonunda işe iade talepleri ile ilgili ilk kararlarını vermesi bekleniyor. Bu ilk kararlardan birinin bizim kararın olması bekleniyor. Bu hafta içinde işe iade edilebilirim. İşime iade edildiğim takdirde tutuklu koşullarda tedavi istemiyorum. Buradaki hekimlerle sağlıklı bir iletişim kuramıyorum" diye konuştu.

MAHKEME TAHLİYE TALEBİNİ REDDETTİ

Gülmen'in tahliye talebinin ardından mahkeme heyeti, karar için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tahliye talebini reddetti. Gülmen tutuklu kalmaya devam edecek.

SEMİH ÖZAKÇA DA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Açık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın yargılandığı davanın 4. duruşmasında, Özakça'nın elektronik kelepçe şartıyla tahliye edilmesine, Nuriye Gülmen'in ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.