BIST 10.162
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.393,20
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Numan Kurtulmuş dert yandı!

Numan Kurtulmuş, partisinin son günlerde yaşadığı sıkıntıların, referandumda 'evet' diyeceklerinden kaynaklandığını söyledi.

Abone ol

İftar baskını olayını değerlendiren SP Lideri Numan Kurtulmuş'a göre evet kararı, bazı kesimleri rahatsız etti..

" Birileri meydanlara inip çalışmamızı istemiyor." diye konuşan Kurtulmuş,  ancak, 'evet' kararlarının kesin olduğunu vurguladı. Anayasa'da yapılan değişikliklerin yetersiz olmasına rağmen geçmişe göre çok daha ileri bir düzeyde olması nedeniyle referandumda 'evet' diyeceklerini kaydetti.

Kurtulmuş, Bugün'e verdiği röportajında da 'evet' kararıyla Saadet Partisi üzerine kurulan iki oyunu bozdukları için hedef haline geldiklerini açıkladı. Kurtulmuş, "Anayasa paketini eksik olmakla birlikte demokratikleşmenin önünü açacak olumlu bir adım olarak gördük. 'Evet' kararımızla 'hayır' cephesinin ilk oyununu bozduk." dedi.

Kurtulmuş, DP, SP, BBP ve TP'nin içinde bulunduğu 'Çatı Partisi' tuzağına da izin vermediklerini kaydetti. İstanbul'daki iftarda yaşanan olayları 'ne insanlığa ne Müslümanlığa ne de Milli Görüşçülüğe sığar' şeklinde değerlendirirken, Emniyet'te tüm sürecin kaydının bulunduğunu hatırlattı. SP lideri, "Geçmişte teşkilatta olan insanlar katılmış olabilir ama hiç tanınmamış insanlar da var. Bu olayların içine derin odakların girdiğini düşünüyoruz. Göz göre göre hazırlanmış bir provokasyon. Çoğunu tanımadığımız insanlar arabaları tekmeledi." tespitini yaptı.

Tehditlerin birkaç kişinin değil, bir ekibin işi olduğunun altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Son provokasyona zemin hazır hale getirildi. Bir Müslüman ve insan olarak yaşadıklarımı hayatımın sonuna kadar unutamam. Bir Kerbela havasına çevirmek için ahdetmiş insanlar o salona salıverildiler. Yüzlerinde nefret vardı. Eşimin ve çocuklarımın orada olmasına rağmen, kadınların üzerine yürüdüler."